Najnovije vesti

ELEZA ISPITIVALI ZA VELJU NEVOLJU I ATENTAT NA VUČIĆA: Advokat otkrio detalje poligrafskog testa u Beogradu POSTAVLJENO 10 PITANJA
Foto: Tužilaštvo BiH

čeka se odluka SUDA

ELEZA ISPITIVALI ZA VELJU NEVOLJU I ATENTAT NA VUČIĆA: Advokat otkrio detalje poligrafskog testa u Beogradu POSTAVLJENO 10 PITANJA

Crna Hronika

Senad Kreho, advokat Darka Eleza, koga je sinoć Srbija izručila Bosni i Hercegovini, rekao je danas da će ročište o određivanju pritvora njegovom branjeniku biti najverovatnije održano tek sutra.

Tužilaštvo BiH najavilo je danas da će uputiti predlog sudu u zakonskom roku. Elez je izručen BiH sinoć u 18.30 sati, a predat Tužilaštvu oko 18.50. Tužilaštvo ima rok od 24 sata za zadržavanje.

- Tužilaštvo je mislilo da se Elezu može suditi i za predmet Lutka što nije tačno. Ministarka pravde Srbije u rešenju za izručenje jasno je napisala samo "za druga dela", a to su ove nove okolnosti - rekao je Kreho.

Advokat je potvrdio da je Elez pre dolaska u BiH prošao poligrafski test u Beogradu. Postavljeno mu je deset pitanja i navodno je sva uredno prošao.

- Elez je na poligrafu pitan i o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića i Milorada Dodika i relacijama Veljka Belivuka ili kako ga zovu Velja Nevolja. Test je uredno prošao. Imamo zapisnik o tome - kaže Kreho.

Advokat kaže da Elez nije ispitivan šta zna o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića jer se ranije tvrdilo da bi mogao imati neke informacije dok je bio pritvoren u Beogradu.

- Ne zna ništa. O tome nije ni pitan u Beogradu, ali jeste o tome govorio u Tužilaštvu BiH. Rekao je da o tome ne zna ništa, niti o događaju, niti o ubicama. Pa čovek ne zna ni ko je ministar policije u Sarajevu. Kaže fino: "Ljudi ja s tim nema veze, niti znam ko su ubice" - kaže Elezov advokat Kreho.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...