OPASAN PLAN BELIVUKOVOG KLANA: Imali fotografije policajaca koji su se borili protiv njih
Foto: Kurir

šokantno

OPASAN PLAN BELIVUKOVOG KLANA: Imali fotografije policajaca koji su se borili protiv njih

Crna Hronika -

Za jedan detalj sa konferencije za novinare koja je večeras održana posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike Srbije je rekao da ga je zapanjilo.

"Posebno nas je zaprepastilo što je ta kriminalna grupa imala fotografije sa obeleženim licima operativaca koji su se direktno borili protiv njih. Ti ljudi su junaci, rizikovali su svoje živote", izjavio je Aleksandar Vučić.

Ova činjenica je samo još jednom pokazala koliko je razgranata mafijaška hobotnica u čijem centru su bili Veljko Beliuk i Marko Miljković. Očigledno je da su oni imali dobre veze i sa pojedinim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su im dali podatke o svojim kolegama.

Da u MUP Srbije klanovi imaju svoje "krtice" jasne je i po tome što su pojedini policajci ispitivani povodom prisluškivanja predsednika Republike i članova njegove porodice.

"Ispitano je na poligrafu šest pripadnika MUP i svi su pali. Predali smo Tužilaštvu za organizovani kriminal svu dokumentaciju", izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ipak, nije rečeno da li se i kako nastavlja istraga protiv policajaca koji su bili "na vezi" sa Veljkom Belivukom i ko im se "zaklinjao na vernost". Podsetimo do sada su uhapšena dva policajca koji su pri pretresu jednog od stanova u kojima je boravio Veljko Belivuk, "prevideli" novac koji su trebali da zaplene, ali i pištolj. Oni nisu znali da je stan ozvučila Bezbednosno informativna agencija i da se na snimcima čuje kako jedan od njih kaže: "Hajde da pomognemo bratu Velji". Čini se da su pojedini policajci pomagali Velji i tako što su odavali podatke o svojim kolegama.

Upravo zbog odavanja podataka u pritvoru se nalazi i bivši načelnik UKP Beograd Ilija Milačić, ali on, za sada nije doveden u vezu sa klanom Belivuk - Miljković.

U svakom slučaju istraga se nastavlja, članovi ove grupe su uhapšeni zbog sumnje da su počinili tri teška ubistva, a predsednik Vučić je najavio da će uskoro biti prikupljeno dovoljno dokaza da se dovedu u vezu sa još jednom likvidacijom u Beogradu. Takođe je rečeno da postojimogućnost da budu optuženi i za još tri-četiri teška ubistva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track