SUĐENJE VOZAČU ZORANA BABIĆA: Preminuo Stanoje, koji je povređen u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac
Foto: Kurir

SASLUŠAN BORIS ANTIĆ

SUĐENJE VOZAČU ZORANA BABIĆA: Preminuo Stanoje, koji je povređen u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac

Crna Hronika -

Saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, danas je pred Osnovnim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Beograđaninu Dejanu Stanojeviću (36) za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Stanojević se tereti da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. On je kao vozač tadašnjeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babić, vozeći "škodu superb", kako je istragom utvrđeno, brzinom od 93 kilometra na sat udario u "opel astru" usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo "folksvagen pasata".

Od siline udarca Stanika, koja je bila na zadnjem sedištu "opela" na licu mesta je poginula, njena sestra Mirjana Aleksić, koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu "škode". Takođe, teško je povređen i vozač "pasata" Stanoje Stanković, dok je Srđan Aleksić koji je upravljao "astrom" zadobio lakše povrede.

Pre početka suđenja, Stankovićev advokat je obavestio sud da je Stanoje nedavno preminuo, pa mu je sudija Miško Radivojević naložio da pribavi punomoćje njegove porodice kako bi mogao dalje da učestvuje u sudskom postupku.

"O tome da li je 'škoda superb' bila destabilizovana pre udara u drugi auto na naplatnoj rampi Doljevac, ne mogu da se izjasnim, jer saobraćajnoj komisiji nije dato 1,40 sekundi gde se vidi direktan udarac", rekao je danas Boris Antić.

On je naveo da je temperatura bila nula stepeni Celzijusa oko 7,00 sati kada je došlo do nesreće.

"Komisija sa Saobraćajnog fakulteta je od korica do korica istražila slučaj, ali nismo dobili snimak koji se prekida u 8:30,44, a nastavlja 8:32,33, tako da nedostaje tih minut i 40 sekundi", rekao je Antić.

Iz njegovog izlaganja se moglo čuti da "škoda superb" nije bila tehnički ispitana posle sudara.

Babić je ranije naveo da je bio na zadnjem sedištu automobila, a da mu je butna kost pukla kada je preleteo suvozačevo mesto i čelom udario u prednji deo automobila.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track