SUĐENJE MIODRAGU POLEDICI: Zoranu Mihajlović odbrana zove za svedoka!
Foto: Zorana Jevtić, BETA/MSGI SRBIJE/MILETA MIRČETIĆ

Specijalni sud

SUĐENJE MIODRAGU POLEDICI: Zoranu Mihajlović odbrana zove za svedoka!

Crna Hronika -

Miodrag Poledica, bivši državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, sada zamenik ministra energetike i rudarstva, izjavio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je razumeo optužnicu koja ga tereti da je pomagao u zloupotrebama prilikom javne nabavke za rekonstrukciju pruge preko Pančevačkog mosta, ali da se ne oseća krivim za njene navode.

Poledica je, iznoseći lične podatke, rekao: "Razumeo sam optužni predlog, ne osećam se krivim, izneću odbranu."

Krivicu su juče negirali i ostali optuženi, njih petorica. Maja Kovačević Tomić, branilac jednog od njih, Miroljuba Jevtića, v. d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije", posle kratkog izjašnjenja optuženih, odbacila je navode optužnice i predložila da se među svedocima pred sudom sasluša Zorana Mihajlović, bivša ministarka saobraćaja, koja je sada na čelu Ministarstva rudarstva i energetike.

Zorana Mihajlović, Miodrag Poledica
foto: Instagram

- Okrivljeni nije zloupotrebio položaj da bi pribavio korist, već je radio u interesu "Infrastrukture". Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je formirala tim sa zadatkom da se izvrši provera svih mostova u Srbiji dužih od sto metara. Kad je operativni tim završio kontrolu Pančevačkog mosta, sačinjen je pojedinačni izveštaj i dat republičkom građevinskom inspektoru i konstatovano da su hitno potrebni radovi na Pančevačkom mostu. Predlažemo da se sasluša Zorana Mihajlović na te okolnosti - predložila je Maja Kovačević Tomić.

(Kurir.rs/J. S./foto Zorana Jevtić, Beta, Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track