01:35

Izjava načelnika Klinike za dečju hirurgiju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu

tuga

MAJKA SKOČILA NA POBESNELE ROTVAJLERE DA OTRGNE SINA: Novi detalji tragedije u kojoj je nastradao mališan iz Sente (FOTO)

Crna Hronika -

Četvorogodišnji dečak D. B. iz Sente preminuo je od posledica ujeda dva rotvajlera.

Nezabeležena tragedija dogodila se u utorak uveče oko 21 sat u dvorištu porodične kuće u kojoj je mališan živeo sa majkom Martinom B. Psi su na majku i dečaka nasrnuli nakon što su preuzeli picu koju je Martina B. naručila za sinovljev četvrti rođendan.

Psi nisu bili u boksu. Kad je majka sinu rekla da zatvori ulazna vrata kuće, rotvajleri su se iznenada skočili na dečaka. Dečaka su počeli da ujedaju i vuku prema boksu u dnu dvorištu. Užasnuta onim što vidi, majka se bacila na pse pokušavajući da sina otrge iz njihovim čeljusti, a usledila je krvava borba na život i smrt.

- Psi su izujedali i Martinu koja je nekako uspela da pozove Hitnu pomoć. Dečak je hitno upućen u Klinički centar Vojvodine. Nažalost, na putu za Novi Sad, podlegao je od teških telesnih povreda koje su mu naneli psi - potvrdio je Kuriru zamenik Višeg javnog tužioca u Subotici Branislav Rankov koji je i obavio uviđaj.

Obdukcija obavljena u novosadskom Zavodu za sudski medicinu potvrdila je da je smrt nastupila zbog višestrukih povreda izazvanih ugrizima po telu dečaka:

- Izdao sam naredbu Veterinarskoj inspekciji da se psi uspavaju. Osim dva rotvajlera uspavan je i treći pas rase doberman - rekao je Rankov.

1 / 8 Foto: S.U.

Dan nakon tragedije i obavljenog uviđaja, veterinari su uspavali ženku i mužjaka rotvajlera, ali i trećeg psa rase doberman koji nije učestvovao u napadu. Leševe je preuzela ekipa Zoohigijenske službe JP "Kikinda".

U jednom trenutku ispred kuće je došao i otac nastradalog dečaka. Skamenjenog lica, policajcima i zoohigijeničarima je pomogao da sa specijalnih vozilom uđu u dvorište i preuzmu eutanizirane pse, a nakon toga se odvezao automobilom.

- Pse smo odvezli u kikindsku Veterinarsku stanicu. To je bio naš posao. Čekamo naredbu tužilaštva i rezultate Pasterovog zavoda iz Novog Sada koji će utvrditi da li su eventualno psi imao besnilo - rekli su nam radnici.

Psi rastrgli staricu

Senćani još pamte tragediju koja se dogodila pre 13 godina na salašu u Bogarašu, nedaleko od Sente.

Emerenciju Lošonc (72) usmrtili su psi rase pit bul terijer kad je sa svog salaša prečicom krenula do prodavnice u selu. Prolazeći kraj susednog salaša, na nju su nasrnuli psi rase pit-bul terijer i mešanac pit-bula i engleskog buldoga. Nesrećnu ženu su bukvalno rastrgli ugrizima po rukama, nogama, vratu i čitavom telu. Provela je na hladnoći teško povređena tri i po sata, kad su je primetile komšije i javile vlasniku pasa, policiji i Hitnoj pomoći.

I pored ukazane pomoći preminula je 31. decembra.

Od komšija koji žive u malenoj ulici na periferiji Sente prema Adi, saznali smo da roditelji nastradalog dečaka nisu živeli zajedno.

Komšinica Marija Juhas u šoku je i neverici:

Senta, psi ubili dete, rotvajleri
foto: Kurir/S.U.

- Nisam dobro poznavala Martinu i njenog sinčića. Viđala sam ih samo na ulici u prolazu. Uvek se srdačno javljala. Radila je u susednoj Adi. Martina i njen sin živeli su sami u kući. Ona i dečakov otac su razvedeni. U utorak uveče iz kuhinje sam primetila da se u našoj maloj ulici pojavio policijski automobil. Evo, sad od vas čujem da je D.B. stradao na rođendan. Strašno da strašnije ne može da bude - bilo je sve što je rekla komšinica Marija.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track