01:59

MINISTAR VULIN: MUP poslao zahtev da se Daka Davidović javi u SBPOK, u suprotnom, Srbija će tražiti njegovo izručenje

sednica Skupštine Beograda

MINISTAR VULIN: MUP poslao zahtev da se Daka Davidović javi u SBPOK, u suprotnom, Srbija će tražiti njegovo izručenje

Crna Hronika -

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je na današnjoj sednici Skupštine Beograda da je MUP poslao zvaničan zahtev da se Miodrag Daka Davidović, zbog tvrdnji da je predsednik Vučić naručio atentat na njega, javi u SBPOK, te da se izjasni o svim saznanjima koje ima.

Ukoliko to ne uradi, kaže Vulin, Srbija će tražiti njegovo izručenje.

Vulin je na sednici Skupštine grada Beograda tokom rasprave o stanju bezbednosti u glavnom gradu, istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo zahtev da se Davidović javi u SBPOK i iznese sva svoja saznanja.

„Ako to ne bude uradio, mi ćemo preduzeti sve pravne radnje da tražimo njegovo izjašnjenje, jer to što je rekao mora da podeli sa nadležnim organima u zemlji. Ukoliko ne dođe u policijsku stanicu i neće da podeli saznanja sa nama, plašim se da je u pitanju njegova zla namera i još jedna laž plasirana da povredi predsednika Aleksandra Vučića“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, praksa davanja obaveštenja o ovakvim saznanjima biće uvedena za sve učesnike u javnom životu.

„Ako imaš takva saznanja, reč takve težine, policija je tvoja adresa, dođi i reci nam, a mi ćemo učiniti sve da sve što kažete bude rasvetljeno“, poručio je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track