DA LI JE VUJAČIĆ POSTAO PLAĆENI UBICA ZBOG KOCKARSKIH DUGOVA: Zadužio se kod kamataša, a onda rešio da prihvati prljavi posao
Foto: Facebook, Damir Dervišagić

detalji

DA LI JE VUJAČIĆ POSTAO PLAĆENI UBICA ZBOG KOCKARSKIH DUGOVA: Zadužio se kod kamataša, a onda rešio da prihvati prljavi posao

Crna Hronika -

Podgoričanin Marjan Vujačić (34) navodni pripadnik škaljarskog klana, osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a sada je uložena žalba na donetu presudu. Međutim pored ove likvidacije, Vujačić je odgovoran za još tri likvidacije pripadnika kavačkog klana, zbog čega se sumnja da je Marjana škaljarski klan unajmio upravo njega kako obavljao "prljavi posao" za novac.

Još ranije istražitelji su došli do podatka da je Vujačić izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smeru, da se ispita da li je zbog toga odlučio da postane plaćeni ubica. Naime, prema ranijim pisanjima crnogorskih medija proveravalo je da li se Vujačić upustio u "opasnu igru" zbog finansijskih teškoća.

Prema tim operativnim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, pa se svojevremeno utvrđivao tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Marjan Vujačić
foto: Privatna arhiva

- Utvrđeno je da je Podgoričanin blizak osobama iz "škaljarskog klana", te da je postao jedan od glavnih egzekutora tog klana. Najsuroviji posao Vujačić je navodno prihvatio zbog svog poroka. Naime, on je zapao u velike kockarske dugove, a da bi ih vratio, uzimao je pozajmice od zelenaša. Kako nije mogao da vraća kamate, njegovi dugovi su dostigli enormne iznose. Zelenaši su počeli da ga sve više pritiskaju i da mu prete - rekao je ranije izvor crnogorskih medija i dodao da se Vujačić tada odlučio da postane plaćenik.

Pošto je Vujačić bio u kontaktu sa "škaljarcima", oni su mu navodno ponudili posao za koji je dobijao ozbiljne svote. Tako je Vujačić za novac počinio najmanje četiri ubistva.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića jer je Cvetanovićev brat, Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Jugoslav Cvetanović, ubistvo, Nikola Bojović
foto: Vranjske

Ubrzo nakon hapšenja, srpska policija saopštila je da Vujačića terete za još tri ubistva. Sa njim su uhapšene još dve službenice MUP-a, koje su za 1.500 evra izdala lažna dokumenta. Policija ga je ubrzo povezala sa likvidacijom brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića, a onda je klupko zločina počelo da se odmotava. Ispostavilo se da je Vujačić odgovoran i za ubistvo kontroverznog vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta u glavnom gradu Holandije, sa likvidacijom Veska Kalezića, označenog kao bliski saradnik kavačkom klanu koga je sa više od 10 hitaca izrešetao 2018. u Podgorici, ali i egzekuciju 2019. Mila Ilića, bliskog saradnika pomenutog Kalezića.

Vujačić je osuđen, jer je 27. septembra 2017. godine u Vranju, oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta. Vujačić je prema presudi prišao sa leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo. Preminuo je na mestu ranjavanja. On se sumnjičici još za ubistva biznismena Gorana Tasića i crnogorskih državljana Mila Ilića i Veselina Kalezića navodnih pripadnika kavačkog klana.

Cvetanović je inače, rođeni brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, koji je pravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata jednog od najmoćnijih ljudi u srpskom podzemlju Luke Bojovića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track