OSUĐEN SRBIN U FRANCUSKOJ ZBOG ŠVERCA 134 KG KANABISA! Na sudu se branio: Imam troje dece, majka i supruga su bolesne
Foto: Profimedia

stigla ga kazna

OSUĐEN SRBIN U FRANCUSKOJ ZBOG ŠVERCA 134 KG KANABISA! Na sudu se branio: Imam troje dece, majka i supruga su bolesne

Crna Hronika -

Vojkan U. (29), državljanin Srbije, osuđen je pred sudom u Francuskoj na 30 meseci zatvora zbog šverca 134 kilograma kanabisa, preneli su francuski mediji.

Kako navodi portal Le progres, sud je utvrdio da je Srbin drogu prevozio u kamionu, a paketi sa kanabisom bili su sakriveni ispod lažnog poda vozila.

- Srbin je tokom suđenja priznao krivicu i ispričao kako se upleo u mrežu krijumčarenja narkotika - prenose mediji.

0303361387, policija, Francuska, francuska policija
foto: Profimedia

Skupe operacije

Kako dodaju, optuženi je rekao da je to uradio jer mu je bio potreban novac za lečenje majke i supruge.

- Trebale su mi pare. Izvesni Danijel je došao kod mene i ponudio mi dobro plaćen posao. Prihvatio sam ga - rekao je navodno Vojkan U., u sudu i nastavio:

- Imam troje dece, majka i supruga su bolesne i neophodno je da idu na operacije koje su skupe. Čovek koji me je angažovao ponudio mi je platu od 2.900 evra po turi, što mi je bila dobra ponuda. Otišao sam u Austriju po kamion i odvezao jednu turu do Nemačke i Španije, a prilikom vožnje druge ture sam uhapšen.

Sud je utvrdio, pišu francuski mediji, da je Vojkan U. ukupno dobio 5.000 evra, kao i da je sa "poslodavcem" komunicirao preko aplikacije za mobilni telefon, Vac ap.

0495977061, Francuska, policija, francuska policija
foto: Profimedia

- Tako mi je davao instrukcije. Ispred mene je išao jedan automobil, a sa tim vozačen nisam imao kontakt - rekao je Srbin.

Na pitanje sudije zbog čega ga vozač tog automobila, koji je očigledno imao ulogu "čistača", i koji je trebalo da ga upozori na policiju ili carinsku kontrolu, nije upozorio da će mu na carini biti pregledan kamion, optuženi je odgovorio:

- Ne znam. Možda nije ni on znao, možda mi je i namerno smešteno, tokom boravka u zatvoru sam naučio izreku:"Sve je to život".

Proterivanje

Takođe, Vojkan U. je na pitanje da li je znao da je to što radi kažnjivo, odgovorio da jeste znao, ali da nije znao koliko. Osim što je osuđen na zatvorsku kaznu, sud je Vojkanu U. izrekao i meru zabrane boravka na teritoriji Francuske u trajanju od 10 godina. Njemu je i produžen pritvor. Inače, Vojkan U. uhapšen je 3. februara u Juri, oblasti u istočnoj Francuskoj, a vrednost kanabisa koji je prevozio procenjuje se na 361.000 evra.

Dugogodišnje iskustvo

Kamiondžija 10 godina

Inače, osuđeni Srbin 10 godina vozi kamione i ima veliko iskustvo u tom poslu. Samo tri nedelje pre hapšenja zaposlio se u jednoj slovenačkoj kompaniji. Njegov advokat je tokom suđenja rekao da je njegov klijent pokazao iskreno kajanje i da je ispričao istinu. - Uhvatili ste sitnu ribu, a verovatno ste propustili mnogo krupniju - rekao je advokat osuđenog.

(Kurir.rs - J. R. - N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track