CRNA SREDA U GLAVNOM GRADU: Dve devojke i mladić izvršili samoubistvo, VELIKA TUGA
Foto: Sonja Spasić

užas

CRNA SREDA U GLAVNOM GRADU: Dve devojke i mladić izvršili samoubistvo, VELIKA TUGA

Crna Hronika -

Mlada Beograđanka (19) skočila sa 20. sprata, maloletnica (16) se obesila u šupi, Đ.Z. (25) pucao u sebe iz karabina

Dve devojke i mladić ubili su se u prekjuče u razmaku od nekoliko sati u Beogradu.

Prva tragedija se dogodila se u sredu oko 16 časova u centru grada kada je sa 20. sprata pala Lj. K. (19). Devojka je, kako saznajemo, najverovatnije skočila zbog ljubavnih problema. Njen pad je ublažio automobil koji je bio parkiran ispred zgrade, ali je preminula u Ugrentnom centru.

- Bila je divno dete iz skladne porodica, ima i maloletnog brata - pričaju šokirane komšije.

Telo mlade košarkašice našli obešeno u šupi

Druga devojka (16) ubila se u jednom naselju u okolini Beograda istog dana oko 18 časova. Ona se obesila u šupi pored kuće, a njeno telo pronašla je majka.

- Bila je redovan i odličan đak, trenirala je košarku i vodila zdrav život. Bila je društvena, šta je tištilo mladu devojčicu da sebi oduzme život, ostaće pitanje - pitaju se njeni rođaci.

Smrt studenta

Istog dana u jednom prestoničkom naselju, Đ. Z. (25) iz karabina je pucao u sebe. Komšije kažu da je u poslednje vreme dosta povučen:

- Studirao je na Filološkom fakultetu, viđali smo se često u kraju kada smo šetali pse. Njegov deda je bio veoma uticajan, on ga je odgajio, to se znalo, njih dvoje su stalno bili zajedno. Imao je sestru, znamo da je živeo sa njom i sa majkom, baka im je skoro umrla. Inače, pre 19 godina otac Đ.Z. je ubijen u svojoj antikvarnici koju je porodica držala u blizini kuće.

Socijalni psiholog Vesna Tomić Mladi se ubijaju zbog depresije

Socijalni psiholog Vesna Tomić objasnila je za Kurir koji su najčešći razlozi zbog kojih omladina odluči da presudi sebi. - Depresija je najčešći uzrok, zbog kog mlade osobe odluče da presude sebi i izvrše suicid. Nažalost, mlade pogađa apsolutno sve - i haotičnost u državi i emocionalni status. Povlače se u sebe i na neki način oni suicid vide, kao kvazi jedino rešenje, što je apsolutno pogrešno - zaključila je Tomićeva.

Skandalozna tema za srednjoškolce

"Samoubistvo - herojski čin ili kukavičluk"!?

Na društvenoj mreži Tviter juče je objavljena skandalozna tema za pismeni zadatak iz srpskog jezika.

- Jedna od tema na koju bi trebalo da piše dete koje ide u drugi razred srednje škole je "Samoubistvo - herojski čin ili kukavičluk" - stoji na fotografiji, koja je nakon tri samoubistva u Beogradu izazvala lavinu različitih komentara.

(Kurir.rs/N.K.- B.T./Foto:T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track