BRAČNI PAR IZ BEOGRADA OSUMNJIČEN DA JE PORODIO ĆERKU (16) I BACIO BEBU: Sin ispričao NEVEROVATNU priču! Na pomolu šokantan obrt?
Foto: Profimedia

SUTRA SASLUŠANJE

BRAČNI PAR IZ BEOGRADA OSUMNJIČEN DA JE PORODIO ĆERKU (16) I BACIO BEBU: Sin ispričao NEVEROVATNU priču! Na pomolu šokantan obrt?

Crna Hronika -

Bračni par S. M. (47) i N. M. (56) iz Beograda uhapšen je u sredu uveče zbog sumnje da su porodili svoju ćerku (16), a potom bebu bacili u korito da umre!

Prema nezvaničnim informacijama, oni su u dužem vremenskom periodu, od prošle godine pa do sredine marta ove godine u nehigijenskom naselju na Čukarici na Obrenovačkom putu zanemarivali zdrastvene potrebe svoje trudne ćerke.

Kako se saznaje, tinejdžerka se porodila u improvizovanoj baraci u kojoj je živela sa porodicom. Prema prvim informacijama, nju je porodila majka, koja je pupčanu vrpcu isekla kuhinjskim nožem.

"Majka i otac devojčicu nisu nikada odveli kod ginekologa da je pregleda iako je bila trudna. Kada se porodila, oni su pupčanu vrpcu presekli, a novorođenče bacili u korito iza barake. Dete je bilo živo, a oni su ga prekrili kartonima i stvarima", objašnjava izvor iz istrage.

Nakon što se tinejdžerka porodila, roditelji su je odveli kod lekara. Tamo su, kako se saznaje, ispričali da im se žalila na bolove u stomaku i da je prokrvarila.

"Negirali su njenu trudnoću. Međutim, nakon pregleda doktori su odmah alarmirali policiju koja je otišla do barake u kojoj su živeli porodično. Pretresom, iza barake, u koritu otkrili su novorođenče. Beba je davala znake života, ali je bila u teškom stanju. Prema procenama lekara, nađena je u poslednjem trenutku", kaže sagovornik i dodaje da je pored korita pronađen nož kojim je, kako se sumnja, presečena pupčana vrpca.

Roditelji tinejdžerke uhapšeni su po nalogu Drugog osnovnog tužilaštva zbog krivičnog dela nasilje u porodici, odnosno zapuštanja maloletnog lica i nepružanja pomoći. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, međutim, nakon što je policija prikupila sve potrebne podatke sa terena, uz konsultaciju sa Višim javnim tužilaštvom, oni se sada sumnjiče i za pokušaj teškog ubistva deteta.

- Oni se sumnjiče za pokušaj teškog ubistva jer su ostavili bebu namenski u korotu da umre - objašnjava naš sagovornik.

Tinejdžerkin stariji brat V. M (19) je negirao da su roditelji porodili njegovu sestru, ističući da niko od njih nije ni znao da je ona trudna, i da se ona sama porodila.

"Niko od nas nije znao da je trudna. Ona je inače punija, pa smo mislili da se samo ugojila", priča ovaj mladić.

Kako kaže, njegova sestra je mirna, tiha i povučena.

"Išla je u školu. Ne znamo ni da je imala dečka. Ona se sama porodila i nožem presekla pupčanu vrpcu. Čak je i dete ostavila u koritu", priča on i dodaje da su saznali šta se dogodilo kada se požalila ocu.

"Ona se požalila ocu i rekla mu da joj je ispala pupčana vrpca. Tada smo shvatili da je bila trudna. Odmah smo je odveli u bolnicu", kaže on.

U bolnici su od nje saznali da je dete ostalo u dvorištu.

"Sve smo pretražili dok ga nismo našli u koritu ja i jedan policajac", dodaje brat.

Momentalno su zavili bebu u peškir i policijskom vozilom odvezli dete u Institut za majku i dete.

"Zvao sam bolnicu, dobro su", kaže brat maloletne majke.

Kako je rekao, niko u porodici ne zna ko je otac deteta.

"Ovo je za mene veliki šok. Otac mi je u pritvoru, majka je pala u nesvest. Izjeda me ovo, ne mogu da poverujem da se desilo, kaže brat i zaključuje:

"Ko bi se ovome nadao, mi radimo po ceo dan i noć, nismo mogli da primetimo".

Osumnjičeni bračni par S.M. i N.M. biće sproveden sutra na saslušanje u tužilaštvo gde će moći da iznesu svoju odbranu. Nakon toga sud će odlučiti postoje li osnovi da im se odredi pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track