00:46

Hapšenje

ilegalno IH prebacivalI čamcima preko Drine

UZIMALI 100 EVRA PO MIGRANTU, OVAKO SU POHAPŠENI: UKP im pokucao na vrata! Jedan pao u ljubičastoj pidžami, a dvojica u krevetu!

Crna Hronika -

EOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas je uhapšeno pet osumnjičenih za krijučarenje migranata čamcima, preko Drine u Bosnu i Hercegovinu.

Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH, danas su uhapšena i četiri bosanska državljanina, koja su deo ove međunarodne krimanalne grupe, navodi se u saopštenju tužilaštva. Oni se sumnjče da su prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

hapsenje, policija
foto: MUP Srbije

Pod sumnjom sprskog tužilaštvu uhapšeni su S.P, M.D, V.P, A.M. i N.J.

00:46

Hapšenje

Sumnja se da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe od 5. septembra prošle do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata nedozvoljen tranzit i nedozvoljeni boravak u Republici Srbiji radi nedozvonjenog prelaza državne granice sa BIH čamcem preko reke Drine, precizira se u saopštenju tužilaštva.

hapsenje, policija
foto: MUP Srbije

U pitanju su jedan državljanin Turske, jedan državljanin Avganistana, dva državljanina Iraka i 76 NN lica neutvrđenog državljanstva. Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P, koji je sačinio njen plan delovanja za ilegalno prebacivanje iregularnih migranata preko državne granice za 100 evra po osobi.

1 / 5 Foto: MUP Srbije

Okrivljeni se terete da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Svima je određeno je policijsko zadržavanje i ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track