BILA JE I OSTALA NAŠA LAVICA Porodica u šoku posle smrti Marije: Prijateljica je posetila, 2 sata kasnije su nam javili da UMRLA
Foto: Facebook

POKOSIO JE PIJANI VOZAČ

BILA JE I OSTALA NAŠA LAVICA Porodica u šoku posle smrti Marije: Prijateljica je posetila, 2 sata kasnije su nam javili da UMRLA

Crna Hronika -

Bila je i ostaće naša lavica. Tri meseca je trpela nesnosne bolove, ali je uvek bila ljubazna prema lekarima i sestrama. Svima je bila zahvalna do neba što su je iščupali iz kandži smrti, jer je verovala da će se oporaviti i nastaviti da živi kao pre ove nezgode.

I mi smo u to verovali, jer su povrede bile sanirane, pa je prošle nedelje trebalo da počne rehabilitaciju. Više je nema i ne znamo od čega je umrla - kaže Nebojša Šulović, otac Marije Šulović (24), koja je preminula posle tromesečne borbe za život nakon saobraćajne nesreće u kojoj ju je pokosio vozač "mazde".

Kada je uoči dočeka Nove godine Nebojša izašao da prošeta sa ćerkom, nije ni slutio da njegova mezimica zauvek napušta roditeljski dom. Dok su hodali, na raskrsnici ulica Donjovlaške i Miodraga Petrovića Čkalje na njih je naleteo pijani vozač i teško povredio devojku. Marija se do 22. marta borila sa povredama glave, karlice, ruku, nogu, skoro svaki deo tela joj je bio polomljen...

Nebojša kaže da je sa Klinike za anesteziju niškog UKC prošlog ponedeljka prebačena na Kliniku za rehabilitaciju "Miroslav Zotović". Žalila se da ima probleme sa disanjem, pa su je u ponedeljak primili u KCS na ispitivanja.

- Oko 20 časova je posetila jedna naša prijateljica, pričala s njom i ništa nije ukazivalo da je u kritičnom stanju. Dva sata kasnije javili su nam da je preminula i to je sve što znamo. Čekamo rezultate obdukcije, koje će možda dati više odgovora. Marija je čekala dan kada će moći da kupi za niške doktore najveći buket cveća - kaže neutešni otac.

Marijin stariji brat Strahinja dodaje da su ih lekari sve vreme bodrili i govorili da joj svakim danom rastu šanse da ponovo bude ona stara.

- Počela je da govori, pomalo je pomerala ruku, sve je ukazivalo da će biti dobro - priča Strahinja, koji je čekao dan kada će zajedno slaviti njen diplomski na Elektronskom fakultetu, jer je bila pri kraju studija.

Devojku je svojom "mazdom" pokosio Nišlija I. S. (39) za koga je alkotestiranjem ustanovljeno da je u krvi imao 1,4 promila alkohola.

- S obzirom na to da je nastupila smrt žrtve saobraćajne nesreće, nadležnost za dalje postupanje u ovom slučaju od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, preuzelo je Više javno tužilaštvo - kaže Borislav Radonjić, portparol niškog VJT.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track