ISTRAGA UBISTVA BOJANA MIRKOVIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Saslušan 21 svedok, sledi rekonstrukcija zločina i veštačenja
Foto: Drustvene Mreže

novi detalji

ISTRAGA UBISTVA BOJANA MIRKOVIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Saslušan 21 svedok, sledi rekonstrukcija zločina i veštačenja

Crna Hronika -

U okviru istrage koja se vodi protiv petorice osumnjičenih za likvidaciju Bojana Mirkovića u novembru prošle godine u naselju "Belvil" na Novom Beogradu, saslušano je ukupno 21 svedok i obavljena su brojna veštačenja.

Podsetimo, Mirković se vraćao iz prodavnice i parkirao je automobil BMW u garaži kada je spazio nepoznatog napadača, koji ga je pojurio. Verovatno je, želeći da se spase, potrčao ka liftu, ali ga je atentator tu sustigao i izrešetao sa više hitaca, koji su ga pogodili u glavu i telo. Napadača i zločin snimile su nadzorne kamere iz garaže, ali je on navodno nosio masku. Kada je Hitna pomoć stigla na mesto zločina još je davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

sahrana bojana mirkovica
sahrana bojana mirkovicafoto: Ana Paunković

Nakon zločina napadač se sa lica mesta udaljilo električnim biciklom. - U istrazi je saslušan 21 svedok, uključujući i članove porodice. Takođe, su obavljena i brojna veštačenja. Trenutno se čeka medicinsko-balističko veštačenje i vremensko-prostorna analiza događaja - navodi izvor ovog portala.

Inače, da podsetimo, svih pet osumnjičenih uhapšeni su nedugo nakon ubistva. Lisice na ruke stavljene su Lazaru T. (22) iz Beograda, pod sumnjom da je glavni izvršilac. Filip I. (29) sa Cetinja sumnjiči se da je pripremao bekstvo Lazara T. na teritoriju Bosne i Hercegovine, a D. K. se tereti da je telefonom javljao Lazaru T. tačnu lokaciju Mirkovića. Oni su uhapšeni kada su pokušali da pobegnu u BiH. Lazar t. je odmah nakon likvidacije, otišao je na privatnu žurku.

- Mirkovićev ubica nije umeo dobro da vozi bicikl, pa je tako danima pre ubistva vežbao vožnju da bi mogao da pobegne na ovom prevoznom sredstvu nakon ubistva - objašnjavao je ranije naš sagovornik i dodao da je Mirković navodno, bio blizak škaljarskom klanu i ubijenom članu Pink pantera Aleksandru Šarcu, koji je stradao mesec dana pre njega u TC "Ušće".

(Kurir.rs/24sedam)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track