POZNATI NOVI DETALJI ISTRAGE U CRNOJ GORI: Policija traga za mladićem sa Cetinja koji je bio vozač PLAĆENIH UBICA iz Srbije
Foto: EPA/Boris Pejović

rat klanova

POZNATI NOVI DETALJI ISTRAGE U CRNOJ GORI: Policija traga za mladićem sa Cetinja koji je bio vozač PLAĆENIH UBICA iz Srbije

Crna Hronika -

Cetinjanin M. K. (33) prihvatio je članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je planirala ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan, visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" i prijatelja Luke Bojovića, a njegova uloga bila je da prevozi počinioce krivičnih dela do graničnih prelaza, spaja ih sa drugim članovima grupe i vodi do takozvanih štek-stanova, prenose Vijesti.

Podsetimo, Apelacioni sud produžio je pritvor na dva meseca srpskim državljanima Lazaru I. i Strahinji S. iz Kraljeva za koje se sumnja da su 22. januara u Budvi učestvovali u pripremanju ubistva Budvanina.

- Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S. S. i L. I. planirali, a prema uputstvima zasad N. N. organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. Lj. Tokom pretresa u štek-stanu u Budvi, u kome je zatečen i L. I, pronađen je pištolj kojim je delo trebalo da bude izvršeno - saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

M. K. inače nije dostupan nadležnim organima.

- Iako okrivljeni M. K. nije dostupan, odnosno doveđen sudiji za istragu, niti saslušan, određuje se pritvor u odnosu na njega, shodno članu 176 st. 3 i 4 ZKP, koji dopušta određivanje pritvora i bez saslušanja okrivljenog ako se on krije, s tim što će sud u roku od 48 sati od časa lišenja slobode, saslušati okrivljenog i nakon toga odlučiti da li će odluku o određivanju pritvora ostaviti na snazi ili pritvor ukinuti - navodi se u rešenju o određivanju pritvora.

Srpski državljani Lazar I. i Strahinja S. uhapšeni su krajem januara u Budvi, a iz tužilaštva tvrde da su i M. K. i G. M. deo iste kriminalne grupe. Istražitelji, međutim, još nisu utvrdili ko je na čelu te organizacije.

TC Ušće, sačekuša, pucnjava, Aleksandar Šarac
foto: Kurir

- Pored osumnjičenog M. K. i okrivljenih S. S, L. I. i G. M, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili su i druga, za sada neidentifikovana lica, koja u komunikaciji koja se odvija putem kriptovanih telefonskih uređaja, koriste nadimke Predator i Pirana nov, a koja je formirana radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Delovanje kriminalne organizacije je planirano na duže vreme u međunarodnim razmerama, uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član je imao određen zadatak i ulogu. U delovanju kriminalne organizacije je primenjivano zastrašivanje i nasilje - navodi se u dokumentu suda.

M. K. je, kako se navodi, bio zadužen za pružanje logistike izvršiocima krivičnih dela, izvršavanjem naredbi organizatora.

Da podsetimo, za Lazarom I. iz Kraljeva u septembru 2020. je raspisana poternica zbog sumnje da je u garaži TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca koji je bio saradnik "škaljaraca".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track