UBICU ŠARCA RASKRINKAO KOLEGA Strahinja Savić policiji predao šifre kriptovanog telefona, tvrdi da je radio po nalogu Lazara Ilića
Foto: Printscreen Instagram

novi detalji

UBICU ŠARCA RASKRINKAO KOLEGA Strahinja Savić policiji predao šifre kriptovanog telefona, tvrdi da je radio po nalogu Lazara Ilića

Crna Hronika -

Srpski državljanin Strahinja Savić, koji je se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori zbog sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba planirao ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan, ispričao je da je radio po nalogu Lazara Ilića, koji se takođe nalazi u pritvoru, a kog srpska policija sumnjiči za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra "Ušće" u oktobru 2020.godine.

Savić je takođe istražiteljima priznao da je uz pomoć, drugih pripadnika kriminalne organizacije, u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. janura, sa ciljem da prati osobu čije je ubistvo planirano.

TC Ušće, sačekuša, pucnjava, Aleksandar Šarac
foto: Nemanja Nikolić

- Osnovana sumnja proizilazi iz spisa predmeta, a prevashodno iz odbrane okrivljenog S.S. u kojoj je u bitnom naveo da je u CG došao kako bi sproveo opservaciju lica čije ubistvo je planirano - piše u rešenju Apelacionog suda.

U spisima se takođe navodi se da je tada objasnio način na koji je prešao državnu granicu, ispričao ko mu je od drugih pripadnika kriminalne organizacije omogućio prevoz i koja je bila njegova uloga.

Tvrdi, kako piše u spisima, da je radio po nalogu Ilića i da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u jednom ugostiteljskom objektu kod budvanskog Sportskog centra, "sa koje pozicije je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog" i posredstvom kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju...

"A sve u cilju stvaranja pogodnih uslova za ubistvo oštećenog lica".

Objašnjava se da je dobrovoljno policijskim službenicima saopštio pristupne šifre od kriptovanog telefonskog uređaja i omogućio audio vizuelno snimanje sadržaja.

Aleksandar Šarac
foto: Privatna Arhiva, Screenshot

- Analizom sadržaja kriptovanog telefonskog uređaja, potvrđeni su navodi koje je u svom iskazu saopštio okrivljeni S.S. - navodi se u rešenju.

Našli pištolj sa 20 metaka, telefone, falsifikovana dokumenta

U dokumentima piše da su policijski službenici, pretresajući stan koji koristi Ilić, između ostalog, pronašli i privremeno oduzeli pištolj sa okvirom od 19 metaka i jednim metkom u ustima cevi, dva kriptovana telefonska uređaja i falsifikovana biometrijska dokumenta...

On je državnu granicu prešao 27. februara 2019. godine, na prelazu Dobrakovo. Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. godine u Beogradu iz vatrenog otužja usmrtio Aleksandra Šarca.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track