ISTRAGA TEŠKE SAOBRAĆAJKE U HRVATSKOJ: Migranti koji su se skrivali u srpskom kamionu ZARAŽENI KORONOM
Foto: Printscreen Facebook

novi detalji

ISTRAGA TEŠKE SAOBRAĆAJKE U HRVATSKOJ: Migranti koji su se skrivali u srpskom kamionu ZARAŽENI KORONOM

Crna Hronika -

Migranti koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A3 kod Okućana u Hrvatskoj, nakon što su prethodno ušli u kamion srpskih registarskih oznaka, zaraženi su korona virusom, a četvoro dece odvela je socijalna služba, prenosi Jutarnji list.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se na auto-putu A3 kod Okućana u Hrvatskoj, kad je kamion srpskih tablica iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa ceste.

U udesu poginula su četiri migranta koja su se sakrila u kamion.

- Povređeni imaju koronu i zato je njih oporavak još teži. S obzirom na to da se među 24 migranta nalazi četvoro dece za mališane će se pobrinuti socijalna služba, a ostali će se po puštanju iz bolnice izjasniti da li žele da zatraže azil ili će biti vraćeni u zemlju gde su pre Hrvatske registovani - piše list.

Jedan od migranata je životno ugrožen, a drugom je prema informacijama hrvatskih medija amputirana ruka.

- Srpski vozač kamiona bi trebalo za nekoliko dana da napusti bolnicu. Istraga je u toku i otkriće kako je došlo do tragedije. Policiji bi u rešavanju slučaja mogao pomoći vozačev telefon kako bi se videlo da li je kobne noći s nekim komunicirao o eventualnom krijumčarenju - navodi list.

Takođe, na veštačenje će ići i kamion, tačnije deo gde je bio skinut uređaj kojim se plombira tovarni deo, kako bi se na taj način lakše utvrdilo da li je uništen u saobraćajnoj nesreći ili su ga migranti nasilno pre udesa uništili kako bi ušli u prikolicu natovarenu balama papira, navodi list.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track