DIJANINI POLICAJCI PRATILI GOKSIJA, KIMIJA I RADETA DA BI POMOGLA BELIVUKU: Zvezdaše nadgledala da zamaže kolegama oči!
Foto: Stefan Stojanović MONDO, Beta Dragan Gojić

hrkalovićkina taktika

DIJANINI POLICAJCI PRATILI GOKSIJA, KIMIJA I RADETA DA BI POMOGLA BELIVUKU: Zvezdaše nadgledala da zamaže kolegama oči!

Crna Hronika -

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka MUP, privatizovala je navodno jedan deo policije i stavila ga direktno u službu klana Veljka Belivuka (35), poznatijeg kao Velja Nevolja.

Naime, kako je pokazala istraga Hrkalovićeva je, u vreme dok je bila na visokoj funciji u MUP formirala specijalnu policijsku radnu grupu zaduženu samo za praćenje navijača i narko-dilera koji su bili u sukobu sa Belivukovim klanom. Sve poverljiva informacije ove radne grupe prosleđivane su Belivuku i on ih je koristio kako bi se rešio konkurencije u podzemlju!

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kako je objasnio izvor iz istrage, radna grupa po Dijaninom naređenju naročito pratila frakciju Grobara pdo nazivom "Partizanovci". Jedan od vođa "Partizanovaca" bio je upravo Goran Veličković (34), zvani Goksi, za koga je sumnja da ga je prošle godine mučila, a zatim brutalno ubila ekipa Veljka Belivuka.

- Radna grupa formirana je ubrzo pošto je Dijana hrkalović imenovana na mesto državnog sekretara u MUP. Zadatak inspektora iz te radne grupe bio je da prate narko-dilere u redovima navijača Partizana i Crvene zvezdem što nije ništa sporno. Međutim, jednom malom broju policajaca iz te grupe naređeno je da posebno obrate pažnju na navijače koji su se na bilo koji način suprotstavili Velji Nevolji i njegovoj "desnoj ruci" Marku Miljkoviću Maretu - rekao je izvor iz istrage i dodao:

- To sve naizgled nije bilo ništa čudno, jer su se i ranije formirale slične radne grupe kojima je osnovni cilj bila borba protiv huligana i vandala na stadionima. Međutim, u ovom slučaju to je bila privatizacija dela policije zarad ličnih mafijaških interesa.

Držala na "oku" Kimija, Goksija i Radeta

Prema rešima sagovornika, Dijana Hrkalović, je preko inspektora iz radne grupe, posebno držala na oku Miloša Radisavljevića Kimija, Gorana Veličkovića Goksija, Radeta Petrovića i ostale vođe takozvanih "Partizanovaca". Reč je o frakciji navijača Partizana koja se odvojila od Belivuka i njegovih "Principa" i preselila se sa južne na istočnu tribinu stadiona.

- Od policajaca koji su pratili "partizanovce" zahtevala je da joj lično podnose izveštaje o kretanjima tih navijača, njihovim kontaktima i poslovima. Želela je da zna i u kojim lokalima obično borave, koje teretane koriste, gde provode veći deo svog vremena... Osnovano se sumnja da je sve informacije o "Partizanovcima" direktono prenosila Belivuku i Miljkovića i na taj način im pomagala da se obračunaju sa konkurencijom - objašnjava izvor iz istrage.

Goran Veličković Goksi
foto: Privatna Arhiva

Inače, istragom je utvrđeno da je Goksi, istaknuti pripadnik "Jang bojsa" grupe navijača Partizana koja je priklonila "Partizanovcima", praćen neposredno pre nego što je nestao 3. avgusta prošle godine.

Pratila zvezdaše da "zamaže oči"

Kako bi "zamazala oči" nadređenima u MUP i kolegama u okviru radne grupe, Dijana Hrkalović je naredila i praćenja pojedinih vođa navijača Crvene zvezde. Međutim, za njih se nikad nije toliko lično interesovala.

- Kako se ispostavilo, praćenje navijača Crvene zvezde naredila je samo da bi opravdala postojanje radne grupe za praćenje navijača. Na taj način je tobože želela da pokaže svima da se vodi principima nulte tolerancije kada je reč o borbi protiv huligana i kriminala na tribinama. Nažalost, istina je bila drugačija - kaže izvor iz istrage.

Kako je Kurir pisao, Veljko Belivuk navodno bio je blizak sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, koja mu je navodno i pomogla da bude oslobođen zbog učešća u ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:51

POLICAJCI MORALI KROZ STAKLO DA UPADNU NA KORONA ŽURKU: U lokalu se zaključali i ugasili svetlo, a onda je upala interventna VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track