IKONOPISCU 30 GODINA ROBIJE ZA SVIREPO UBISTVO BAKA JELICE IZ NIŠA: 26 puta je ubo nožem i 8 puta udario čekićem
Foto: Privatna Arhiva

presuda višeg suda u nišu

IKONOPISCU 30 GODINA ROBIJE ZA SVIREPO UBISTVO BAKA JELICE IZ NIŠA: 26 puta je ubo nožem i 8 puta udario čekićem

Crna Hronika -

NIŠ - Viši sud u Nišu izrekao je danas prvostepenu presudu od 30 godina zatvora Vladanu Grahovcu (27) iz Raške zato što je 1. septembra 2019. godine u toku noći svirepo i iz koristoljublja ubio Nišlijku, Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića.

Tužilaštvo je tražilo da se ovom nesuđenom ikonopiscu izrekne kazna od 40 godina zato što je te kobne noći zazvonio jadnoj starici na vrata i pošto ga je poznavala jer je u zgradi ranije živeo s bratom, ona mu je otvorila, a tada je nastao košmar za baka Veru, kako su je komšije zvale.

On je ubo nožem 26 puta i čak osam (8) puta udario čekićem nakon čega je Nišlijka izdahnula. Nakon toga je pokušao da ukloni tragove, ali dok je izlazio snimile su ga kamere u zgradi. On je te večeri nakon masakra uzeo 760 evra i sa prethodno kupljenom kartom otišao za Beograd.

Grahovac se na ranijim ročištima "vadio" da je bio pod opijatima i alkoholom pokušavajući da dokaže svoju neuračunljivost, ali veštačenjem je dokazano da je bio uračunjljiv i da je planirao teško ubistvo, krivično delo za koje je i osuđen.

Postupajući tužilac je rekao da je Grahovac isplanirao upad u stan i svirepo ubistvo žene koju je poznavao, a sa sobom poneo čekić i nož. Grahovac je sa druge strane u završnoj reči rekao da zbog svog zločina mnogo pati, tvrdeći da je te večeri bio pod opijatima i da nije znao šta radi.

Kao i ranije, pomenuo je da je bio silovan kao mali što je uticalo na njegovo kasnije ponašanje. On je, prema pisanju lokalnih medija, tražio da bude eutanaziran zbog zločina koji je učinio, podsećajući da je nakon prošlog suđenja pokušao samoubistvo. Njegova odbrana je tvrdila da je on u trenutku zločina neuračunljiv. Domaćim zakonima eutanazija, odnosno tzv. ubistvo iz milosrđa, nije dozvoljena.

(Kurir.rs/Tanjug/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track