IZAZVAO UDES U KOME JE POGINULA DEVOJČICA (13), A SADA ZA NJEGA TRAŽE LEČENJE: Mala Iva bila je jedan od najboljih đaka u školi
Foto: MONDO/ P.J.

više javno tužilaštvo u užicu

IZAZVAO UDES U KOME JE POGINULA DEVOJČICA (13), A SADA ZA NJEGA TRAŽE LEČENJE: Mala Iva bila je jedan od najboljih đaka u školi

Crna Hronika -

Protiv D. J. (66) iz sela Gubin Do kod Užica, koji je sredinom oktobra prošle godine u Lunovom Selu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 13- godišnja Iva M., Više javno tužilaštvo u Užicu podnelo je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja u zdravstvenoj ustanovi.

Tužilaštvo je ovaj predlog donelo na osnovu mišljenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu prema kome je D. J. zbog postojeće duševne bolesti, na dan kada je izazvao udes bio neuračunljiv i pre nego što je seo za volan i da je, shodno tome, bio nesposoban za upravljanje vozilom u javnom saobraćaju. Ranije je utvrđeno i da je D. J. kobnog dana imao 0,92 promila alkohola u krvi. D. J. je kolima naleteo na devojčicu dok se ona pešice vraćala kući iz škole.

Nesreća se dogodila nedaleko od kuće devojčice, a o silini udara govori i podatak da se devojčica najpre našla na haubi automobila odakle je odbačena u kanal pored puta.

Već tada je utvrđeno da se vozač koji je izazvao udes lečio od psihijatrijskh bolesti da je vozio pod dejstvoma alkohola.

Devojčica koja je stradala u udesu propisno se tog dana kretala putem, a zbog teških pvoreda glave, unutrašnjih organa, nogu, prebačena je Urgentni centar u Beogradu gde je preminula. Bila je jedan od najboljih đaka u školi u Lunovom Selu.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track