NASTAVLJENO SUĐENJE MANIJAKU IZ SREMSKIH KARLOVACA Saslušani svedoci o kobnoj večeri, odveo maloletnika na žurku, a potom ga napao
Foto: Prinskrin Fejsbuk

nastavljeno suđenje

NASTAVLJENO SUĐENJE MANIJAKU IZ SREMSKIH KARLOVACA Saslušani svedoci o kobnoj večeri, odveo maloletnika na žurku, a potom ga napao

Crna Hronika -

Saslušanjem svedoka, juče je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje A. P. (31), iz Sremskih Karlovaca, optuženog za obljubu nad nemoćnom osobom, odnosno devetogodišnjeg dečaka.

Šta je ovaj svedok ispričao, ostaje nepoznato, jer je suđenje zatvoreno za javnost i tako će biti do kraja postupka, s obzirom na to da je žrtva dete.

On je, kako se saznaje, na početku glavnog pretresa izneo svoju odbranu, ali o onome što je govorio nepoznato je zbog zaštite maloletne žrtve, a u nastavku suđenja zakazanom za 8. april biće saslušani preostali svedoci.

Tridesetjednogodišnjak, za koga saznajemo da je bliski dečakov rođak, sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna 2020. godine seksualno zlostavljao mališana. On ga je sa sobom odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka-Čerat u Sremskim Karlovcima gde je bilo dosta gostiju, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro.

Na putu do kuće, prema nezvaničnim saznanjima, A.P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao devetogodišnjaka, posle čega ga je odveo kući.

Mališan je odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Dečak je rekao da ga boli stomak, te su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan, i slučaj je odmah prijavljen policiji.

Mada otežano govori zbog problema sa sluhom, dečak je sposoban za komuniciranje i dao je iskaz o onome što mu se dogodilo. Inspektori su po saznanju šta se desilo detetu, obavili razgovor sa više osoba koje su prisustvovale rođendanu, a uzeti su i brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je A.P., koji je dečaka odveo na proslavu.

Sve negirao

Prilikom privođenja A.P. je prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri, odnosno u noći između 14. i 15. juna dešavalo na rođendanskom slavlju na koje je sa sobom poveo i devetogodišnjaka.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track