Najnovije vesti

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO DUNJIĆA: Član sudskog veća sprečen da prisustvuje ročištu
Foto: Dado Đilas

viši sud u beogradu

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO DUNJIĆA: Član sudskog veća sprečen da prisustvuje ročištu

Crna Hronika

Suđenje optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, kad je ranjena njegova devojka T.Š, odloženo je danas za jun u Višem sudu u Beogradu.

Do odlaganja je došlo zbog bolesti člana sudskog veća.

Na sledećem suđenju treba da bude ispitan veštak, jedan oštećeni u ovom postupku i nekoliko svedoka.

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis" koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Đuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava i potom kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede pri čemu je usled dejstva dva projektila T.Š. zadobila tešku telesnu povredu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...