ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA PREVARU GOLMANA STOJKOVIĆA: Odbrana Uroša Jankovića traži izuzeće sudije!
Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Specijalni sud

ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA PREVARU GOLMANA STOJKOVIĆA: Odbrana Uroša Jankovića traži izuzeće sudije!

Crna Hronika -

Početak ponovljenog suđenja Urošu Jankoviću, nekadašnjem potpredsedniku opštine Čukarica, zbog optužbi da je učestvovao u prevari golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu jer je odbrana zatražila izuzeće sudije Zorane Trajković.

Kako je za Kurir potvrdio Jankovićev branilac, advokat Dragan Palibrk, suđenje je odloženo na neodređeno vreme a o zahtevu će odlučiti predsednik suda.

- Okrivljeni Uroš Janković je zatražio izuzeće predsednice veća Zorane Trajković, a ja kao i ostali branioci podržali smo zahtev našeg klijenta. Razlog za izuzeće je potpuno odsustvo nepristrasnosti, odnosno pristrasnost i ostrašćenost sudie koja je dokazana više puta tokom prvog postupka koji je vođen - kaže Palibrk za Kurir.

Podsetimo, prvostepenu presudu kojom je Uroš Janković bio oglašen krivim ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Vladimir Stojković, Sud
foto: Vladimir Šporčić

- Ono što se vrlo retko dešava, a u ovom konkretnom slučaju se desilo, jeste da smo otvaranje novog postupka pred novim sudskim većem u postupku pred Apelacionim sudom u žalbama tražili i mi kao odbrana, ali i druga strana, odnosno tužilaštvo - objašnjava poznati beogradski advokat i dodaje da odbrana očekuje da će ovaj zahtev biti usvojen.

- Očekujemo da će predmet biti dodeljen novom, nepristrasnom sudskom veću - zaključuje Dragan Palibrk.

Golman Vladimir Stojković, podsetimo, saslušan je u postupku kao oštećeni i pred sudom je izjavio da ja Janković nije prevario već drugi optuženi koji su ranije već priznali krivicu, odnosno samozvani advokat Vladimir Đurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Tokom postupka je pregledan i snimak iz restorana, na kom se vidi kako Stojković kovertu sa novcem daje dvojici koja su priznala krivicu.

(Kurir.rs/J. S./foto Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track