BANE VIDAKOVIĆ I NJEGOV PRIJATELJ IZNELI ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU: Glumac sudu priložio lekarski nalaz, posećivao psihijatra
Foto: ATA Images

pronađena droga kod glumca

BANE VIDAKOVIĆ I NJEGOV PRIJATELJ IZNELI ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU: Glumac sudu priložio lekarski nalaz, posećivao psihijatra

Crna Hronika -

Današnje suđenje glumcu Banetu Vidakoviću, zbog droge koja je pronađena kod njega i njegovog prijatelja Ilije Marković prošle godine u julu, završeno je u Višem sudu u Beogradu.

Sud je za petak, 16. april, zakazao objavljivanje prvostepene presude. Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine. Na današnjem suđenju Vidaković i Marković iznosili su završne reči, a presuda će biti 16.aprila.

Branilac Ilije Markovića rekla je da se uzme u obzir prilikom izricanja kazne da je pomagao policiji i da je otac maloletne dece.

- Smatram da Marković treba samo delimično da bude kažnjen, za drogu koja je pronađena ispod njegove hirurške maske, kao i da bude pušten iz pritvora do pravosnažne presude - rekla je njegova advokatica, što je tužilac odbio.

Branioci glumca istakli su da je droga koja je kod njega pronađena bila za ličnu upotrebu, jer je on dugogodišnji heroinski zavisnik.

- Drogu je koristio jer je upao u životnu krizu iz koje je sad izašao - rekao je advokat, a Vidaković je sudu priložio i lekarski nalaz na kom se vidi da je posećivao psihijatra, jer je dobrovoljno išao na lečenje od zavisnosti od heroina.

Bane Vidaković je u završnim rečima rekao da sve što je Marković izrekao izmišljotina i laž.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja