Najnovije vesti

KRIV ZA SMRT VUKIĆA: Ovim rečima je sudija obrazložio odluku da saradnika Velje Nevolje pošalje na 5 i po godina robije
Foto: Kurir

MOŽDA POSTANE SVEDOK SARADNIK

KRIV ZA SMRT VUKIĆA: Ovim rečima je sudija obrazložio odluku da saradnika Velje Nevolje pošalje na 5 i po godina robije

Crna Hronika
20:07h

Milovan Tadić Miksa, nekadašnji pripadnik obezbeđenja beogradskog kluba "Tilt", osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na pet i po godina robije zbog nanošenja teških telesnih povreda gostu lokala Slobodanu Vukiću u decembru 2015. godine, od kojih je kasnije preminuo.

Kako je rekao sudija tokom izricanja presude, Tadić je bio zadužen za red u lokalu, "ali ne i ispred njega".

- Tadić je bio zadužen za red u lokalu, ali ne i ispred njega, gde se sve desilo i prilikom čega je upotrebio prekomernu silu. On je kriv što je 23. decembra 2015. u 3.30 ispred noćnog kluba "Tilt" usled povišene emocionalne napetosti i umanjenje mogućnosti rasuđivanja, ali ipak svestan, nogom udario u stomak Vukića, što je izazvalo povredu trbušne keceljice, zbog koje je, nakon neophodne operacije, otpočelo izumiranje tkiva koje je dovelo do konačne smrti 7. 1. 2016. - rekao je sudija.

Prema navodima presude, u pitanju je smrt iz nehata jer "optuženi nije imao nameru da ubije nesrećnog čoveka, ali je svakako znao da do takvog ishoda može doći".

- Između povrede i smrti je indirektna uzročno-posledična veza i bilo je vrlo teško uvtrditi uzrok smrti kada se Slobodan nakon operacije probudio iz anestezije. Tu je u obzir uzet i stresan događaj koji je prethodio, operacija, alkoholisano stanje preminulog i sve to je možda doprinelo ovakvom ishodu, ali nije moglo bitno da utiče - navedeno je u presudi.

Ovime je sud opozvao raniju uslovnu kaznu Tadiću, zbog nedozvoljneog držanja oružja od 7 meseci zatvora s rokom provere od tri godine, i osudio ga na jedinstvenu kaznu od pet godina i 6 meseci zatvora. U nju su uračunati meseci koje je već proveo u pritvoru 2015. i 2017. zbog ovih dela.

Nakon presude advokat porodice preminulog Vukića rekao je da je za ovakvo delo ovo bila očekivana kazna.

Sa druge strane, odbrana je nezadovoljna kaznom i najavila je da će uložiti žalbu.

Podsetimo, Vukić je bio u provodu u klubu i u jednom trenutku oborio je čaše sa šanka zbog čega ga je obezbeđenje izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: "Ko me je udarao?" Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.

Povređeni muškarac je pao na zemlju. Prevezen je u Urgentni centar gde je izvršena neophodna operacije, a preminuo je 7. januara 2016. godine.

Miksa je uhapšen početkom februara kao pripadnik Belivukove kriminalne grupe, koja je osumnjičena za brojna krivična dela, a bio je verenik starlete osuđene za organizovanje prostitucije Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon.

Koja je tačno bila njegova uloga u Veljinoj grupi za sada nije poznato, ali je jasno da su pripadnici Nevoljine grupe, koja se krila iza partizanove navijačke grupe "Principi" držala obezbeđenje u svim većim prestoničkim klubovima.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, upravo on želi da sarađuje sa policijom i otkrije sve o zlodelima grupe.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...