SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA OD 5 MILIONA EVRA NA BRODU JADRAN: Duško Radenović kao kormilar morao je znati rutu krstararenja
Foto: Printscreen/Youtube

Svedok otkrio detalje

SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA OD 5 MILIONA EVRA NA BRODU JADRAN: Duško Radenović kao kormilar morao je znati rutu krstararenja

Crna Hronika -

Poručnik fregate Mornarice Crne Gore Lazar Knežić na suđenju optuženima za šverc 56 kilograma kokaina, na školskom brodu "Jadran", rekao je da je optuženi Duško Radenović kao kormilar mogao da bude upoznat sa rutom, jer je bio deo navigacijskog brodskog odreda.

Optuženi Radenović je tvrdio da je četiri dana pre krstarenja došao na brod "Jadran" i da nije bio upoznat sa rutom krstarenja i navigacijskom mapom.

Inače, podoficir Radenović se tereti da je u aprilu 2019. godine kao podoficir Vojske Crne Gore na školski brod "Jadran" uneo 56 kilograma kokaina. Osim njega, za učestvovanje u švercu kokaina na školskom brodu, čistoće od preko 80 odsto, terete se i Vojin Stupar i Radomir Osmajić.

Školski brod Jadran, Crna Gora, šverc
foto: Printscreen/Youtube

U odsustvu se sudi Dejanu Rovčaninu i Vladimiru Račiću, i oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Status svedoka saradnika dobio je stariji vodnik Miloš Kulić.

Svedok Knežić je u podgoričkom Višem sudu ispričao da je on iscrtao navigacijsku kartu za plovidbu školskog broda "Jadran" koji je trebalo da iz Tivta, plovi prema Istanbulu. Istakao je da precizne tačke na mapi posada broda može, a ne mora da zna.

Školski brod Jadran, Crna Gora, šverc
foto: Printscreen/Youtube

- Ne znam šta je on znao, a šta ne. Verujem da je znao koja je ruta. Njemu su bile dostupne navigacijska karta i ruta plovljenja - kazao je svedok Knežić.

Nakon svedočenja Knežića, optuženi Radenović je pojasnio da je od novembra 2018. godine pa do četiri dana pred krstarenje bio odsutan, te da je samo jedan dan u tom periodu došao na brod radi vožnje od Tivta do Budve.

Vrednost ovog tovara bila je pet miliona evra.

Inače, Vojin Stupar je navodno visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana", dok je Vladimir Račić jedan od najbližih saradnika Darka Šarića.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja