BANE VIDAKOVIĆ IZBEGAO ROBIJU: Poznati glumac osuđen na novčanu kaznu zbog posedovanja droge, evo koliko mora da plati (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

BANE VIDAKOVIĆ IZBEGAO ROBIJU: Poznati glumac osuđen na novčanu kaznu zbog posedovanja droge, evo koliko mora da plati (VIDEO)

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu osudio je danas glumca Branislava Vidakovića na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nedozvoljenog držanja heroina, a njegovog prijatelja Iliju Markovića na godinu i po dana zatvora zbog preprodaje narkotika.

Glumac na nakon izlaska iz sudnice rekao da je zadovoljan presudom i da je sud dobro presudio.

- Našao sam se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - rekao je Vidaković.

Podsetimo, Branislav Vidaković se teretio za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu pretila novčana kazna ili zatvor do tri godine. Muzičar Ilija Marković je bio optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Njih dvojica su uhapšeni 17. jula prošle godine kad je policija pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci koju je imao muzičar.

00:11

Bane Vidaković stigao u Palatu pravde

Njih dvojica su navodno seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli. Tokom pretresa stana na Vračaru u kojem živi poznati glumac inspektori su potom pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe. Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode da je prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track