POLICAJCI SE NAREDNIH 10 GODINA ODRIČU DELA PLATE: Novac namenjen porodici kolege preminulom od korone, iza koga je ostalo 4 dece
Foto: privatn arhiva

SVAKA ČAST

POLICAJCI SE NAREDNIH 10 GODINA ODRIČU DELA PLATE: Novac namenjen porodici kolege preminulom od korone, iza koga je ostalo 4 dece

Crna Hronika -

Saobraćajni policajci iz Novog Sada organizovali su skupljanje pomoći za porodicu kolege Đure Lavrnje (47), koji je pre mesec dana preminuo od korone, a iza koga je ostalo četvoro maloletne dece.

Kako saznajemo, odlučili su da im se narednih 10 godina od svake plate odbija po 500 dinara, a taj iznos će biti uplaćivan na račun porodice.

Humani saobraćajci sledećeg meseca organizuju turnir u malom fudbalu koji će imati humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena porodici Lavrnja.

- Đura je bio izuzetan čovek. Deceniju smo zajedno proveli u patroli. Njegova najveća briga su oduvek bila deca za koju je živeo. Uvek je govorio da mu je važno da samo oni imaju i da njima ništa ne fali. Znamo da i sada, gde god da je, brine za njih.Trudimo se da mu bar na neki način obezbedimo mir jer je on svojim postojanjem i ophođenjem prema kolegama to zaslužio - kaže Đurin kolega Siniša Vulin.

Najmlađe dete porodice Lavrnja ima sedam godina, a najstarije 16.

Đura Lavrnja i Siniša Vulin
Đura Lavrnja i Siniša Vulinfoto: privatn arhiva

Vulin dodaje da još nije svestan da kolege više nema jer se sve desilo neverovatnom brzinom.

- Dogovarali smo se da proslavimo njegov rođendan, ali nažalost, dočekao ga je u bolnici na respiratoru i ubrzo potom preminuo. Dve nedelje je prošlo od njegove prve temperature do pokopa - kaže Siniša.

Njegov kolega Nebojša Rončević objašnjava da su se sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovorili da im se u narednih 10 godina od plate odbija po 500 dinara i da se uplaćuje na namenski račun za porodicu pokojnog Lavrnje.

- Mi smo zaposleni u saobraćajnoj policijskoj ispostavi istok Novi Sad, ali su nam se priključile i kolege SPI zapad i auto-put, ali i druge kolege iz saobraćajne policije. Preko 100 policajaca se odriče dela novca u korist računa koji smo otvorili za kolegu - kaže Rončević.

Đura Lavrnja policajac
foto: privatn arhiva

Ovo nije prvi put da se ovi humani policajci udružuju kako bi pomogli. Oni su humanitarni turnir organizovali i za pomoć teško oboleloj devojčici, ali i još jednom kolegi.

- Želja nam je da ovaj poslednji turnir koji će se održati 9. maja u Begeču i koji je memorijalni preraste u tradicionalni, te da svake godine pomognemo nekome kome je pomoć najpotrebnija - kaže Rončević.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja