Najnovije vesti

BRAT DARKA ŠARIĆA IZA REŠETAKA! Bio košarkaški REPREZENTATIVAC, a sada u zatvoru zbog trgovine kokainom
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

PAO U AKCIJI BALKANSKI RATNIK

BRAT DARKA ŠARIĆA IZA REŠETAKA! Bio košarkaški REPREZENTATIVAC, a sada u zatvoru zbog trgovine kokainom

Crna Hronika
19:56h

Željko Vujanović, brat Darka Šarića, danas je u Kragujevcu sproveden na izdržavanje zatvorske kazne.

Vujanović je od hapšenja u akciji "Balkanski ratnik" 2010. godine bio u pritvoru, pri čemu je 2014. prebačen u kućni pritvor sa nanogicom, gde je do sada bio.

S obzirom na to da je osuđen na 14 godina zatvora, a vreme provedeno u pritvoru se uračunava u kaznu, Vujanoviću je preostalo da izdrži još manje od tri godine, to jest izdržao je dve trećine kazne, pa ima pravo da traži uslovni otpust. 

Vujanović, je brat od tetke narko-bosa Darka Šarića. 

Darko Šarić
foto: Dado Đilas

Vujanović je osuđen da je sa Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao grupu za trgovinu kokainom. On je ranije pred većem Specijalnog suda objasnio svoj odnos sa Šarićem, negirajući ono što mu tužilaštvo stavlja na teret.

Vujanović je, takođe, istakao da se nikada neće odreći brata Darka dodavši da su otvorili klub "Kazino" u Kragujevcu. Pre toga bio je košarkaški reprezentativac, zatim je trenirao decu.

Prema njegovim rečima u jedinoj izjavi "Večernjim novostima" 2001. godine otišao je u Italiju gde je radio kao obezbeđenje.

"U Kragujevcu me svi znaju, nisam opasan momak", kazao je tada Vujanović i objasnio da je dosta putovao u Italiju i da tamo ima mnogo prijatelja.

Skoro sva putovanja vezana su za takmičenja pasa. Kazao je i da je bio u skoro svim italijanskim gradovima, ali ne i u Tireniji i Pizi, gde je policija zaplenila oko 200 kilograma kokaina.

"Sa Darkom sam se od prve polovine 2008. viđao u Crnoj Gori i to su uglavnom bile porodične proslave", objasnio je svojevremeno Vujanović.

Darko Šarić je osužen tada na 15 godina zatvora, a na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu. 

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...