KRVAVI NOVAC: Belivuk i njegov klan pare od droge ulagali u fudbalere i satove! POSLOVIMA UPRAVLJAJU IZ ZATVORA!
Foto: Shutterstock, Dado Đilas, Ana Paunković, Stefan Stojanović

PRLJAVO

KRVAVI NOVAC: Belivuk i njegov klan pare od droge ulagali u fudbalere i satove! POSLOVIMA UPRAVLJAJU IZ ZATVORA!

Crna Hronika -

U istrazi protiv kriminalne grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića došlo se do dokaza da su osumnjičeni ilegalno stečeni kapital ulagali u različite biznise

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta, koja se sumnjiči za otmice, ubistva i trgovinu drogom, prljavo zarađene pare ulagala je u fudbalske klubove, fudbalere, nekretnine, automobile i skupocene satove, ekskluzivno saznaje Kurir!

Istražitelji su došli do dokaza koji otkrivaju da su novac ulagali i u računare za trgovinu bitkoinima, imali su i sopstvene rentakar agencije, agencije za obezbeđenje, ali i svoje fudbalere, kojima su bili menadžeri.

Menadžerski poslovi

- Koje su fudbalere držali pripadnici Belivukove grupe, ali i kakav je dogovor bio s njima, odnosno da li su svojevoljno pristali da o njihovoj karijeri odlučuju pripadnici ove kriminalne grupe ili su bili primorani na saradnju, još uvek se proverava. Od menadžerskih poslova svakako su uzimali deo novca - otkriva sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, sumnja se da su među Belivukovim igračima bila i neka zvučna imena srpskog fudbala.

- Poznato je da je kriminalna grupa delovala pod paravanom navijačke grupe FK Partizan Principi. Deo stadiona u Humskoj, restoranske prostorije i bunker ispod tribina koristili su isključivo oni i, kako se sumnja, od njih je zavisilo da li će neko ući tu i ko će to biti. Tamo su pronađeni droga i oružje, ali i dokumenti, koji će biti važan deo istrage - dodaje on.

Da su fudbaleri Partizana bili gosti u bunkeru, navodno dokazuju i video-snimci.

- Međutim, nisu se samo bavili menadžerskim poslom, imali su i svoje fudbalske klubove. Tako je, recimo, Aleksandar Gligorijević, koji je blisko sarađivao s klanom, a onda su ga, kako se sumnja ubili, bio vlasnik kluba Tekstilac iz Odžaka. Sumnja se da su bili i osnivači ženskog FK Partizan - otkriva izvor iz istrage. Veljina ekipa je, navodno, preuzela i FK Dinamo iz Pančeva.

Pored dokumenata, tokom pretresa stanova i prostorija koje su koristili pronađeno je preko 20 skupocenih satova „roleks“,“iblo“ i „invikta“, sa celokupnom pratećem dokumentacijom.

- Najviše satova u svom stanu imao je osumnjičeni Milovan Tadić, šef obezbeđenja Veljka Belivuka, dok se na Marka Miljkovića vodio najveći broj luksuznih automobila. Pronađena je i velika suma gotovog novca, preko 30.000 evra bilo je samo u porodičnom stanu Veljka Belivuka. Otkriveni su i računi, ali i sefovi - dodaje sagovornik.

Otimali od investitora

Kriminalna grupa, kako se sumnja, najviše novca zarađivala je od trgovine narkoticima za kavački klan, s kojim su blisko sarađivali, ali su, kako sumnjaju istražitelji, dobar deo novca zarađivali i tako što su reketirali žrtve.

- Sumnja se da su neki od stanova čiji su vlasnici bukvalno oteti od investitora, ali i da su žrtvama otimali automobile. Prema prikupljenim dokazima, Zdravko Radojević je ubijen da bi od njega oteli šest luksuznih automobila, čija je vrednost nekoliko stotina hiljada evra - otkriva on.

Veruje se da osumnjičeni poslovima nesmetano upravljaju i iz zatvora.

Velelepno zdanje

Mala Šilerova za Velju i Mareta

l Organizatori grupe Belivuk i Miljković imaju i kuće u Čačanskoj ulici na Zvezdari.

- Vile, koje su mnogi uporedili sa zdanjem u Šilerovoj, koje su svojevremeno imali pokojni „zemunci“ Dušan Spasojević i Mile Luković, građene su od najkvalitetnijih materijala, a oko njih je postavljen i najsavremeniji video-nadzor - dodaje naš sagovornik.

Veljko Belivuk, kuća, Čačanska ulica
foto: Ana Paunković

U šta su sve ulagali

  • FK Tekstilac
  • FK Dinamo
  • ženski FK Partizan
  • agencije za obezbeđenje
  • rentakar agencije
  • bitkoini
  • kafići
  • stanovi i vikendice
    Veljko Belivuk, kuća
    foto: Ana Paunković, Kurir, Shutterstock

Nigde ne rade

Nezaposleni, a materijalno obezbeđeni

l Izvor Kurira otkriva i da su, iako su se uglavnom izjasnili kao nezaposleni, gotovo svi osumnjičeni stambeno i materijalno obezbeđeni.

- Vlade Draganić, koji je vlasnik kuće u Ritopeku koja im je služila za mučenje i ubijanje, pored stanova, ima i kafić u centru Beograda, dok, recimo, Aleksandar Vučeljić, zvani Sale Struja, sa Belivukovom suprugom drži rentakar agenciju - otkriva naš izvor.

stampano izdanje 19.04.2021
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON U KURIRU! MINI-KATANAC: Osigurajte tašnu, kofer, ranac…

Dnevne novine Kurir sve čitaoce daruju još jednim korisnim poklonom. Danas ćete dobiti MINI-KATANAC.

Napravljen je od kombinacije metala i plastike i uz njega dobijate ključ. S njim možete da osigurate tašnu, torbu, ranac, kofer ili kasicu.

katanac, poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja