RAT KAVAČKOG I ŠKALJARSKOG KLANA POČEO KAŠĆELANOVOM PRETNJOM: Ja sam vas napravio, ja ću i da vas uništim!
Foto: Privatna Arhiva

hapšenje u crnoj gori

RAT KAVAČKOG I ŠKALJARSKOG KLANA POČEO KAŠĆELANOVOM PRETNJOM: Ja sam vas napravio, ja ću i da vas uništim!

Crna Hronika -

Slobodan Kašćelan, vođa "kavačkog" kriminalnog klana koji je uhapšen sinoć u Crnoj Gori, navodno je jedan od najmoćnijih ljudi u podzemlju regiona, koji je stvorio oba kriminalna klana u čijem je sukobu u poslednjih sedam godina nastradalo najmanje 50 ljudi!

Kašćelan je, kako tvrde upoznati sa prilikama, bio deo sada suparničkog "škaljarskog klana" sve do 2014.

- Kada je posle sukoba unutar do tada jedinstvenog klana, Kašćelan se sa grupom okupljenom oko njega iz "škaljarskog klana" odvojio u novi - "kavački klan". Navodno, tada je izgovorio čuvenu rečenicu "ja sam vas napravio, ja ću i da vas uništim", i "škaljarcima" poslao poruku da će sve da ih zbriše sa lica zemlje - podseća sagovornik Kurira.

hapšenje, Slobodan Kašćelan, Kašćelanova grupa
foto: Twitter/PolicijaCG

Razlog njegove ljutnje i oštre pretnje dojučerašnjim saradnicima navodno je bio sukob koji je izbio među članovima posle nestanka više od 200 kilograma kokaina iz jednog stana u Valensiji.

S jedne strane, ostali su Kašćelan, Radoje Zvicer i Igor Božović, dok su vodstvo drugom grupom, prema policijskim evidencijama, preuzeli braća Jovan i Igor Vukotic i pokojni Igor Dedović. Rat nekadašnjih saradnika, počeo je te 2014. ubistvom Gorana Radomana u Beogradu.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram

Tokom rata dva klana, kojije prevazišao sukob zbog droge i vodi se do istrebljenja, prošle godine ubijeni visokopozicionirani pripadnici "škaljarskog klana", najpre Igor Dedović i Stevan Stamatović u Atini, a potom i Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu.

Na meti napadača našle su se i vođe kavačkog klana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan je bio ranjen u Novom Sadu 2016., a Zvicer je prošle godine preživeo napad u Ukrajini.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Privatna arhiva, MUP Crne Gore)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track