MAĐARSKI KAMIONDŽIJA NA NAPLATNOJ RAMPI DELOVAO SUMNJIVO: Kad su carinici otvorili tovarni deo usledio je ŠOK
Foto: Carina

PREVOZIO DEKORATIVNO KAMENJE

MAĐARSKI KAMIONDŽIJA NA NAPLATNOJ RAMPI DELOVAO SUMNJIVO: Kad su carinici otvorili tovarni deo usledio je ŠOK

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa saobraćajnom policijom na naplatnoj rampi Stara Pazova sprečili pokušaj šestorice ilegalnih migranata da nastave put ka EU u tovaru dekorativnog baštenskog kamenja.

Slučaj je otkriven oko 20 časova, kada je na poziv policije, na teren izašao specijalizovani tim carinika kako bi pregledao kamion mađarskih registarskih oznaka koji se uputio ka izlazu prelaza Kelebija.

migranti
foto: Carina

Kamionom je upravljao mađarski državljanin koji je tovar od gotovo 23 tone dekorativnih belih kamenčića sa Tasosa preuzeo u Kavali kako bi ga prevezao do Slovačke.

Vanredna kontrola u blizini Stare Pazove pokazala je, međutim, da je carinska plomba na kamionu koji se kretao ka Novom Sadu oštećena, tačnije sečena pa uvijana.

migranti
foto: Carina

To je izazvalo opravdanu sumnju da je neko dolazio u dodir sa tovarom, što ne bi smelo da se desi nakon postavljanja obeležja.

Ubrzo je potvrđeno da su sumnje službenika bile opravdane, jer su otvorivši tovarni deo kamiona, ugledali šestoricu migranata među vrećama dekorativnih baštenskih oblutaka.

migranti
foto: Carina

Otkriveni migranti za koje se sumnja da su iz Avganistana, predati su policiji u dalju nadležnost i biće smešteni u neki od prihvatnih centara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track