U centru Peći pretučen Srbin

U centru Peći pretučen Srbin

Crna Hronika -
Čukić je u Peć došao da obiđe svoju uzurpiranu kuću, a nakon što su ga pustili u dvorište, napalo ga je nekoliko Albanaca

PEĆ - U strogom centru Peći danas je oko podneva napadnut Miloš Čukić (65), Srbin iz tog grada, koji kao raseljeno lice živi u Beranama u Crnoj Gori, javio je Radio Goraždevac.

Čukić je u Peć došao da obiđe svoju uzurpiranu kuću, a nakon što su ga pustili u dvorište, napalo ga je nekoliko Albanaca.

On je izjavio da su mu napadači rekli, kada ih je pitao zašto ga udaraju, da je to zato što je Srbin. Čukić je zadobio više povreda po licu i telu, a prva pomoć mu je ukazana u bolnici u Peći, nakon čega je prebačen u selo Ljevoša gde boravi prilikom dolaska u rodni kraj. U lokalnoj ambulanti u tom selu pregledala ga je doktorka Stanislava Radović , a povređenog Čukića obišli su igumani manastira Dečani Sava Janjić i manastira Draganac Ilarion Lupulović.

Napad na Čukića osudio je episkop Raško-prizrenski Teodosije, ocenivši da je neprihvatljivo da se napadaju ljudi kao što je on poznati po svojoj dobroti i miroljubivosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track