Najnovije vesti

TRI GODINE OD UBISTVA MILANA ĐURIČIĆA MIKIJA: Arkanov ubica izrešetan na semaforu, bio jak igrač južnoafričkog podzemlja
Foto: Privatna Arhiva

godišnjica smrti

TRI GODINE OD UBISTVA MILANA ĐURIČIĆA MIKIJA: Arkanov ubica izrešetan na semaforu, bio jak igrač južnoafričkog podzemlja

Crna Hronika

Milan Đuričić Miki (47), saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental", ubijen je pre tačno tri godine u Johanezbrgu, dok je Srbija tragala za njim kako bi izdržao kaznu od 30 godina zatvora.

Likvidiran je 25. aprila 2018. na semaforu dok je u džipu čekao da se upali zeleno svetlo. Ubice su mu prišle i izrešetale ga kroz prozor auta i pobegle. Njihov identitet, nalogodavac, kao ni motiv likvidacije do danas nisu otkriveni, iako se spekuliše da je ubistvo bilo samo nastavak obračuna u južnoafričkom podzemlju.

mesto likvidacije
mesto likvidacijefoto: Privatna arhiva

- Miki je u vreme ubistva kod sebe imao belgijska dokumenta. Skoro mesec dana prošlo je dok sa sigurnošću nije utvrđen njegov identitet, a uz brojne komplikacije porodica je telo u Srbiju uspela da dopremi tek tri meseca kasnije - rekao je ranije sagovornik.

Đuričić je iz Srbije pobegao u oktobru 2006. godine uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo u hotelu "Interkontinetal" 15. januara 2000. godine. Đuričić je pobegao zajedno sa Dobrosavom Gavrićem, koji je osuđen kao direktni izvršilac ubistva u "Interkontinentalu". Miki je navodno u JAR postao jedan od ključnih igrača u podzemlju, navodno je ušao u poslove sa trgovinom drogom i oružjem, a finansirao je Gavrićevu odbranu pred tamošnjim sudom.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...