Najnovije vesti

ZAVRŠENO SVEDOČENJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA: U Višem tužilaštvu se zadržao više od 2 sata
Foto: Marina Lopičić

palata pravde

ZAVRŠENO SVEDOČENJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA: U Višem tužilaštvu se zadržao više od 2 sata

Crna Hronika
13:35h

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića (sada ministra odbrane) u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem. Stefanović se u tužilaštvu se zadržao nešto više od dva sata.

Stefanović je ispitan u svojstvu svedoka, na predlog odbrane Papića, koji se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, posredovao i naložio da se odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Branislav Tapušković
foto: Nikola Anđić

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom od februara pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja.

Saslušanje u istrazi je zatvoreno za javnost, jer je istraga po zakonu tajna.

Međutim, Papićev branilac Branislav Tapušković preneo je novinarima da je Stefanović tužilaštvu rekao da ne zna ništa o blindiranim vozilima.

Ponovio je da Papić nije izdao nalog za vraćanje vozila, ali da jeste osoba koja je i dalje u vrhu MUP-a.

Pored Stefanovića, od 13 sati kao svedok treba da bude ispitan i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Njihovo saslušanje predložio je Papićev branilac Branislav Tapušković, koji je svoj predlog obrazložio time da je Papić na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i da je rekao da je postupao po nalozima ministra Stefanovića, dok mu je Kovačević bio direktno nadređeni.

Branislav Tapušković
foto: Nikola Anđić

Papić je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriminalne grupe, Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...