PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA: Snimak brutalnog prebijanja u Novom Sadu zgrozio je Srbiju, a sad se čeka SUDSKI EPILOG
Foto: Screenshot, privatna arhiva

ostaje u pritvoru

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA: Snimak brutalnog prebijanja u Novom Sadu zgrozio je Srbiju, a sad se čeka SUDSKI EPILOG

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Ivana Kontića (30) kojom ga tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića u Novom Sadu.

- Optužnica protiv osumnjičenog Ivana Kontića (30) podneta je Višem sudu u Novom Sadu i trenutno je u fazi potvrđivanja. Kontiću je Viši sud takođe produžio pritvor do 4. juna - rekla je za Kurir portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.

Protiv Kontića Više javno tužilaštvo u Novom Sadu sprovelo je istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivična dela učestvovanje u tuči odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem, Kontić je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića koga je tom prilikom prebio. Do sukoba je navodno došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Ivan Kontić
foto: Kurir

Prema međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici u iznajmljenom stanu. On je decembra 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega i to da poseti roditelje.

Inače, oštećeni Miljan Mandić (28) iz Beograda, prilikom davanja svog iskaza u novembru prošle godine, više je pričao šta je čuo iz medija i onom što je video na snimku, nego o samom napadu.

- Sećam se da sam sedeo u jednom kafiću s prijateljem, kad je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate - rekao je tada Mandić.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track