Najnovije vesti

NASILNICIMA IZ BELE PALANKE KOJI SU NASMRT PRETUKLI PREDRAGA, PRODUŽEN PRITVOR: Sestra pokušala da ga spase, pa i nju tukli
Foto: Kurir/M.Smiljković

kazna

NASILNICIMA IZ BELE PALANKE KOJI SU NASMRT PRETUKLI PREDRAGA, PRODUŽEN PRITVOR: Sestra pokušala da ga spase, pa i nju tukli

Crna Hronika

Sudija za prethodni postupak u pirotskom Višem sudu, na predlog Višeg tužilaštva, produžio je pritvor tročlanoj grupi iz Bele Palanke: A. P. (20), S. S. (25), i M. P. (26), koja je u petak između 21 i 22 časa, nasmrt pretukla Predraga Mišića (70), iz beloplananačkog sela Moklište, tačnije iz zaseoka Dračje, a njegovoj pet godina mlađoj sestri Ljiljani, nanela više povreda od kojih se oporavlja.

Mišić je pretučen komadom drveta, dužine oko 1,5 metara pravougaonog oblika sa krovne konstrukcije. Drama se odigrala nešto posle 21 čas, kada je pomenuta tročlana grupa došla do njegovog dvorišta, navodno da kupi ovce. Tek što su počeli da razgovaraju, neko od pomenute trojke je uzeo drvo i počeo da udara zlosrećnog Mišića, tražeći pare.

Ljubinka Jovanović
foto: Kurir/M.Smiljković

Njegova sestra Ljiljana pokušala je da ga spase, ali je i ona dobila više udaraca. Pošto su oteli sumu između 300 i 400 hiljada dinara, batinaši su pobegli, ali ih je policija ubrzo pronašla, kao i deo otetog novca. Tačnije identifikovala je A.P, i S.S, koji su pokušali da prikriju svog trećeg saučesika M.P. O težini povreda govori činjenica da je pretučeni čovek u Bolnici izdahnuo svega nekoliko časova nakon što je pretučen.

Narednih dana, istraga će otkriti ko je tačno od pomenute trojice drvetom tukao Mišića i ko mu je naneo smrtonosne povrede. Inače, članovi toliko pominjane grupe iz Bele Palanke su bliskom srodstvu i praktično su iz iste porodice. Policiji i tužilaštvima u pirotskom kraju je dobro poznata. Protiv svih su u toku drugi procesi koji se odnose na krivična dela iz imovinske oblasti, krađe, teške krađe i nasilje, a pojedini su i robijali.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja