NOVI DETALJI ZLOČINA U PANČEVU: Prodavačica s buvljaka ubijena zbog 20.000 evra, plašila se susreta s računovođama
Foto: Ana Paunković

majka i sin osumnjičeni za brutalno ubistvo

NOVI DETALJI ZLOČINA U PANČEVU: Prodavačica s buvljaka ubijena zbog 20.000 evra, plašila se susreta s računovođama

Crna Hronika

Nakon ubistva rumunske državljanke Miore H. (53), prodavačice na buvljaku u Pančevu, policija istražuje da li su Bogdanka G. (68) i njen sin Boban M. (46), koji su osumnjičeni za ovaj zločin umešani u još neke nestanke u ovom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva Miore je pronevera 20.000 evra.

1 / 15 Foto: Ana Paunković

Bogdanki G. i Bobanu M. nakon salušanja u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, određen je pritvor.

Inače, nakon hapšenja majke i sina, komšije koje nisu imale lepe reči o njima, kažu da su poznati kao prevaranti koji su oštetili brojne klijente i da su se često selili jer su se svađali sa komšilukom. Takođe su izrazili sumnju da možda stoje iza još nekih nestanaka u Pančevu, te policija proverava i ove navode.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 17. maja kada je Miora došla kod njih kući gde su imali kancelariju jer je primetila da joj se računi ne slažu. Međutim, došlo je do svađe, a potom i fizičkog sukoba. Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je prvi na Mioru nasrnuo Boban i udario je pesnicom, a zatim i nekim tvrdim predmetom u glavu. Kasnije mu se u prebijanju nesrećne žene pridružila i majka.

Pančevo, ubistvo, Rumunka, Mioara Haiduc, dvorište
foto: Ana Paunković

Kada su shvatili da su ubili Mioru, majka i sin su odlučili da prikriju zločin te su iskopali rupu u dvorištu, tik uz staizicu koja ide oko kuće i tu zatrpali telo nesrećne žene.

Majka i sin su se nadali da će im ubistvo proći neprimetno jer Miora u Srbiji nije imala nikoga od rodbine, međutim nisu znali da je ona izuzetno bliska sa svojim stanodavcima kod kojih živi već 18 godina koji su ubrzo primetili da je nema i njen nestanak prijavili policiji.

Stanodavac je znao i da Miora treba da ide kod svojih knjigovođa i rekla mu je da se tog susreta plaši i da je bila jako nervozna, te je policija znala gde prvo treba da potraži nestalu ženu.

Po dolasku tamo policija je ubrzo shvatila da se u kući dogodio zločin i majka i sin su uhapšeni, a telo je pronađeno u plitkom grobu u dvorištu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja