VLASNIK BAZENA U NIŠKOJ BANJI MALOLETNIKU RAZBIO GLAVU ČEKIĆEM: Na suđenju rekao da nije kriv, preti mu do 10 godina robije
Foto: Zorana Jevtić

u Višem sudu u Nišu

VLASNIK BAZENA U NIŠKOJ BANJI MALOLETNIKU RAZBIO GLAVU ČEKIĆEM: Na suđenju rekao da nije kriv, preti mu do 10 godina robije

Crna Hronika -

U Nišu je počelo suđenje I. M. (44), vlasniku bazena u Niškoj Banji koji se sumnjiči da je 29. avgusta prošle godine čekićem razbio glavu dvojici sedamnaestogodišnjaka N. A. i Đ.I.

On se izjasnio u Višem sudu u Nišu da nije kriv. Sve se dogodilo na bazenu gde se slavio 17. rođendan devojci drugova čija je glava bila "rascopana".

- Nisam kriv. Deca su bila mrtva pijana. Prekinuo sam žurku da bih sprečio da se podave u bazenu. Onda sam napadnut tako da sam reagovao u samoodbrani - rekao je on na sudu gde se tereti za pokušaj teškog ubistva.

U optužnici se navodi da je “umišljajno pokušao da usmrti više lice tako što je nakon kraće rasprave, zahtevao od njih da napuste žurku, preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika.”

- Majka slavljenica je bila na jednom na bazenu i pitala za ćerkin rođendan. Taj bazen mi je usputna delatnost i pošto su vladale epidemiološke mere rekao sam da može, ali da sve bude prazno do 23 sata. Ona je rekla da nema problema i bio sam zadovoljan kada je donela samo pivo i sokove. Na dan rođendana, ja vidim da je frižider do pola pun žestokim pićima. Sve je bilo u redu dok nije počelo da pada veče - ispričao je na sudu.

On kaže da je u jednom trenutku video momka kako leži bez svesti na bazenu dok je jedna devojčica zagnjurila glavu u wc šolju i povraćala.

- Rekao sam majci da mnogo piju i da ću da zatvorim žurku. U bazenu je bilo pravo divljaštvo. Slavljenica je u dugoj haljini skočila u bazen i tačno je mogla da se udavi da joj se haljina obmotala oko nogu. Onda mi je jedan plavi momak prišao, počeo da me psuje što im govorim da izađu iz bazena. Znam da nisam smeo, ali udario sam mu dva šamara. Onda su mi prišli njih petorica, šestorica, držao sam čekić na grudima da ih malo odvojim od sebe. Izvinjavao sam im se. Posle par minuta kod kola prilaze mi opet momci neki i osećam udarac po nosu. Mislim da sam tada krenuo da ih udaram u samoodbrani - ispričao je on.

I. M. je kazao da je majka zahtevala oko 22 sata da se žurka ipak produži u jednom trenutku, ali da mu je krivo što tada nije jednostavno mogao da se seti broj policije u Nišu da prekine tu agoniju.

Jedan od maloletnika je zadobio otvoreni prelom glave dok je drugi imao tešku telesnu povredu i potres mozga opasan po život. I. M. preti po zakonu kazna do 10 godina zatvora.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track