PIJAN I BEZ DOZVOLE IZAZVAO NESREĆU U KOJOJ JE POGINUO SRBA (20): Muškarcu iz Niša preti 12 godina robije! Poginuo mu drug
Foto: Marko Smiljković, Instagram

STRAVIČNO

PIJAN I BEZ DOZVOLE IZAZVAO NESREĆU U KOJOJ JE POGINUO SRBA (20): Muškarcu iz Niša preti 12 godina robije! Poginuo mu drug

Crna Hronika -

S. B. (28) iz Niša odgovaraće pred sudom jer je sa 1,3 promila u alkoholu vozio svoj "BMW" i izazvao saobraćajnu tragediju u kojoj je život izgubio njegov drug Srba Živković (20), koji je bio na suvozačevom mestu.

Njih dvojica su bili kod Srbe kući, a onda su odvezli drugaricu. U povratku S.B. nije video ceo kružni tok tako da je uleteo u prostor ispred salona "Niš auta", a onda je bočnim delom udario u stub zgrade što je dovelo do smrtnog ishoda.

Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njega jer je oko 3.30 sati 1. novembra 2020. godine, pijan i bez položenog vozačkog ispita počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje se može izreći kazna od dve do 12 godina zatvora. Po optužnici se traži i da se u pritvoru gde je od 1. novembra leči od alkoholizma.

Velika nesreća se dogodila na Bulevaru Nikola Tesla. S.B. je prema navodima optužnice bio svestan kada je vozio 108 kilometara na sat. Pravo je čudo kako se nije zaustavio jer je prvo udario u veliku betonsku žardinjeru, pa tek onda bočnim delom stub.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track