Najnovije vesti

DETALJI SASLUŠANJA VULETIĆA U SBPOK: Odgovarao sa NE ZNAM i NISAM UPUĆEN, a evo šta su ga ispitivali inspektori
Foto: Stefan Stojanović/Mondo

saslušavan satima

DETALJI SASLUŠANJA VULETIĆA U SBPOK: Odgovarao sa NE ZNAM i NISAM UPUĆEN, a evo šta su ga ispitivali inspektori

Crna Hronika

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić ispitivan je juče više sati u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

On je ispitivan o relacijama ovog kluba sa navijačkom grupom "Principi" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na većinu pitanja, prema nezvaničnim informacijama, odgovarao je sa "ne znam" i "nisam bio upućen".

Inspektore SBPOK najviše je interesovalo ko je omogućio kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića da koriste prostorije na stadionu Partizana, kako je napravljen svojevrsni "bunker" i kako se dogodilo da samo taj deo ne bude "pokriven" kamerama.

Veljko Belivuk, Vladimir VUletic
foto: AP/Darko Vojinović, Starsport

- Vuletić je sve vreme upirao prstom u druge ljude. Saslušan je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, jer su te prostorije, koje je ova kriminalna grupa "okupirala", bile mučilište za ljude i one koje bi namamili ili oteli. Iz operativnih policijskih saznanja, ali i na osnovu izjava nekih od ranije uhapšenih pripadnika ove grupe, saznalo se da je Vuletićeva uloga u jačanju i pomaganju Belivukove i Miljkovićeve ekipe bila izuzetno velika- navodi izvor blizak istrazi.

Vuletić je, međutim, negirao bliski kontakt sa Belivukom i Miljkovićem, iako je poznato da je bio lično angažovan u pisanju statuta za neke njihove lične projekte. Policija je presrela i razgovor između Vuletića i Belivuka, ali se juče nekadašnji potpredsednik Partizana "prao" od poznanastva i tesne saradnje sa ovom ekipom.

- Pozvan sam da dođem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice - izjavio je medijima Vuletić i dodao da je jedino odgovorno lice u FK Partizan Miloš Vazura, generalni direktor.

Inače, Vuletić je u prostorijama SBPOK saslušavan u martu ove godine, kada su se iza rešetaka našli Belivuk, Miljković i dvadesetak članova njihove kriminalne grupe. On je i tada izjavljivao da ne zna ništa o njihovim poslovima, niti o stravičnim scenama mučenja koja su se odvijala u prostorijama na Partizanovom stadionu, koje su okupirali takozvani navijači iz "Principa".

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja