PISMO DŽELATA ZEMUNSKOG KLANA SRETKA KALINIĆA: Reči koje su potresle srpsko podzemlje i otkrile najmračnije tajne Zemunaca
Foto: Printscreen, MUP

rečenice kao rafali

PISMO DŽELATA ZEMUNSKOG KLANA SRETKA KALINIĆA: Reči koje su potresle srpsko podzemlje i otkrile najmračnije tajne Zemunaca

Crna Hronika -

Suđenje Milošu Simoviću, članu Zemunskkog klana, kome se na teet stavlja pokušaj ubistva bivšeg "saborca" Sretka Kalinića, nije moglo da prođe bez varnica. Iako je Kalinić izjavio da neće teretiti Simovića koji mu je pucao u stomak i da mu oprašta, nije propustio priliku da ga izvređa, a pogrdno se obratio i Simovićevoj supruzi.

- Zna se ko će njemu da presudi mnogo brutalnije od vas. I to uskoro! Hoćete da vam kažem ko? Njegova supruga Ćićolina Čabraja će mentalno da ga uništi, tako da neću ja da ga teretim - izjavio je Kalinić, koji je Simovića, tokom suđenja nazvao Der-e Glavato.

pismo, Sretko Kalinić
foto: Privatna Arhiva

Ovo je samo nastavak sukoba između dvojice bivših zemunaca, koji se prvo vodio oružjem, a sada rečima.

Svojevremeno je Sretko Kalinić napisao pismo iz zatvora u Zabeli gde služi kaznu zatvora od 40 godina zbog 8 ubistava koje je priznao da je počiniio po nalogu vođa Zemunskog klana, Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Dobar deo tog pisma bio je posvećen upravo Milošu Simoviću, a objašnjeno je i kako je Miloš Simović stekao pogrdni nadimak De*pe Glavato.

"Der*e Glavato je zasmejavao Dušana Spasojevića svojim glupostima i on ga je gotivio zbog toga. Ko je Miloš Simović poznatiji pod nadimkom Der*e Glavato, objasniću što kraće budem mogao. Kako je Der*e Glavato Simović dobio ovaj nadimak? Njega je zatekla patrola policije u kolima sa muškarcem, prepozna ga policajac i pita: 'Jesi li ti to, Simo?' Simo i dalje ćuti i krije se iza leđa gole ljudine koja mu sedi u krilu. Pošto se znalo da je Der*e Glavato Simović prijatelj Dušanov (Spasojevićev) nije mu smeo ništa policajac. Samo mu je rekao: 'Simo, ti si derpe', zalupio vrata i otišao", napisao je Sretko Kalinić.

pismo, Sretko Kalinić
foto: Privatna Arhiva

"Dušan mu je nabacio Ćićolinu Čabraju da ga može maksimalno kontrolisati. Ona voli za sebe da kaže: U maloj bočici se otrov drži. Nisam trebao ovo da kažem, pozdravljam moju prijateljicu Ćićolinu Čabraju", napisao je Kalinić.

U nastavku pisma Kalinić objašnjava i ulogu Miloša Simovića i njegovog brata Aleksandra u ubistvu svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, nekadašnjeg šefa obezbeđenja Dušana Spasojevića, ali i njihovog komšije i prijatelja Zorana Povića.

Zoran Vukojević

"Miloš je izgasirao brata Acu da ubije Zorana Vukojevića Vuka i uzme mu novac. Ajde ovo i nema veze, ako je. Ali što je Aca ubio svog komšiju i prijatelja Zorana Povića Povu zbog tala smrdljivog! Da bi izmanipulisali Povićevu ženu, ostave ga blizu Urgentnog centra da ona ne bi nešto posumnjala. Dobro su je isfolirali - tvrdio je Kalinić u svom pismu.

Sretko Kalinić je na sudu priznao likvidacije Jovana Guzijana Cunera, Zorana Uskokovića Skoleta, Branka Jevtovića Jorge, Zorana i Sredoja Šljukića i drugih. Na suđenju je i opisao kako je to izgledalo, brzo, za 10-15 sekundi bi izrešetao žrtvu. Najduže je trajala pucnjava u kojoj je ubijen Zoran Uskoković Skole - minut i po. Ipak, Kalinić negira da ima bilo kakve veze za ubistvom Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića.

Zoran Vukojević Vuk, bivši policajac, bio je šef obezbeđenja Dušana Spasojevića, vođe "zemunskog klana". On je uhapšen brzo posle atentata na premijera Đinđića, postigao je sporazum sa policijom i tužilaštvom i postao je svedok-saradnik.

Njegovo masakrirano i delimično spaljeno telo pronađeno je pored auto-puta. Ubijen je 3. juna 2005. godine.

On je pre toga odbio policijsku zaštitu, pa su ga "zemunci" oteli, surovo mučili i na kraju likvidirali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track