UHAPŠENI PREVARANTI IZ NIŠA I KNJAŽEVCA: Overavali lažne potvrde o zaposlenju, uzimali kredite od 3,7 miliona koje nisu vraćali!
Foto: Kurir/D.M.

mup

UHAPŠENI PREVARANTI IZ NIŠA I KNJAŽEVCA: Overavali lažne potvrde o zaposlenju, uzimali kredite od 3,7 miliona koje nisu vraćali!

Crna Hronika -

Niška policija je uhapsila petoricu muškaraca osumnjičenih za prevaru. M. S. (61) iz Кnjaževca, M. R. (31), N. Z. (18), I. V. (40) i N. T. (35) iz Niša teretiće se na sudu da su izvršili krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

- Sumnja se da je N. T, od decembra 2019. godine do sredine jula 2020. godine, kao odgovorno lice jedne firme u Merošini koja se bavi prevozom robe, overavao lažne potvrde o zaposlenju i rešenja o administrativnoj zabrani ostalim osumnjičenima iako nisu bili zaposleni u njegovoj firmi. Ostala četvorica su, kako se sumnja, ova lažna dokumenta koristili kako bi doveli u zabludu službenike jedne banke u Nišu koji su im na osnovu toga odobravali kredite koje oni nisu vratili. Na ovaj način su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist od oko 3.744.000 dinara - kažu u Policijskoj upravi u Nišu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track