LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK PONOVO NAPRAVIO KARAMBOL NA SUĐENJU: Tražio izuzeće sudije i još podneo krivičnu prijavu protiv njega!
Foto: Privatna Arhiva

užas

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK PONOVO NAPRAVIO KARAMBOL NA SUĐENJU: Tražio izuzeće sudije i još podneo krivičnu prijavu protiv njega!

Crna Hronika -

Zvonko Cvetković (64) iz Kragujevca, koji se sumnjiči da se lažno predstavljao kao savetnik tadašnjeg premijera Srbije, Aleksandra Vučića i kao visoki funkcioner BIA, a kako bi varao ljude za novac, opet je danas u Višem sudu napravio svojevrsan "karambol".

Ne samo da je tražio izuzeće sudije Mirka Draškovića nego je protiv ovog predsednika sudskog veća podneo i krivičnu prijavu tužilaštvu suda za organizovani kriminal u Beogradu.

- Dobro ovo što ste tražili izuzeće to mi je jasno. Jednom ste ga tražili pa povukli, a sada opet. Ali, kakve veze imam sa organizovanim kriminalom - veoma staloženo je upitao Zvonka čiji advokati nisu reč rekli u sudnici.

Cvetković je odgovorio da je u spisu koji je podneo Višem sudu sve jasno obrazložio.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Tanjug

- Razgovarao sam sa 50 pravnika i sudija i svi su mi rekli da sam ranije nepravedno osuđen jer moji dokazi uopšte nisu uzeti u obzir. Meni je zakazan sastanak u tužilaštvu sledeće nedelje na kome ću sve da objasnim - rekao je Cvetković.

Današnje ročište je održano, ali i odloženo jer bi vrh Višeg suda trebalo da se izjasni o tome da li bi trebalo Drašković da vodi predmet ili ne.

Cvetković je od "Kurira" upitan nakon suđenja da prokomentariše situaciju, ali on je ljubazno odbio i rekao da mu je zabranjeno da o tome priča.

Ovaj Kragujevčanin je već jednom osuđen u Nišu na šest godina zatvora, a sada mu se ponovo sudi jer je Apelacioni sud vratio predmet. On se sumnjiči da je prevarom iznudio 30.000 evra i 350.000 dinara.

Prvu sumu je, predstavljajući se kao visoki funkcioner Srpske napredne stranke, uzeo od privatne preduzetnice Nišlijke N.R., a dinare od žene V.M. iz Ćuprije.

Jedna od oštećenih žena je danas prisustvovala suđenju, ali nije htela da komunicira s novinarima.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track