UHAPŠEN PREVARANT: Nudio posredovanje u prodaji dva poznata prestonička hotela!
Foto: Marina Lopičić

Prvo osnovno javno tužilaštvo

UHAPŠEN PREVARANT: Nudio posredovanje u prodaji dva poznata prestonička hotela!

Crna Hronika -

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu juče je uhapšen D. A. zbog sumnje da je od 09.11.2017. do 01.06.2020. godine doveo i održavao u zabludi oštećenog u vezi zajedničke saradnje radi plasmana na tržište robe flaširanih sokova i prikupljanja prateće dokumentacije, kao i u vezi zajedničkog investiranja u ispitivanje tržišta i prodaje dva poznata beogradska hotela. Na taj način, kako se sumnja, pribavio je imovinsku korist od 154.200 eura.

- Okrivljeni D. A. je danas saslušan pred postupajućim zamenikom tužioca na okolnosti izvršenja krivičnog dela prevara i on nije sporio da je od oštećenog preuzeo novac u iznosu od 154.200 eura na ime poslovne saradnje, ali je negirao da je imao nameru da ga prevari, već se dogovoreni poslovi nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled korona virusa, nakon čega je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema okrivljenom Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećenog - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Tužilaštvo će u istrazi ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti pisane i sve druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track