MOLERU IZ ČAČKA 18 MESECI ROBIJE ZBOG DILOVANJA DROGE: Početkom godine kod njega pronađeno 6 paketa od po pola kilograma marihuane
Foto: Kurir/D.M.

mup

MOLERU IZ ČAČKA 18 MESECI ROBIJE ZBOG DILOVANJA DROGE: Početkom godine kod njega pronađeno 6 paketa od po pola kilograma marihuane

Crna Hronika -

Viši sud u Čačku izrekao je kaznu od 18 meseci zatvora moleru R. Z. iz obližnjeg sela zbog krivičnog dela neovlašćenog držanja opojnih droga.

Policija je iza njegove kuće u jednom džaku, januara ove godine, pronašla šest paketa po pola kilograma marihuane, zavarenih sa svih strana. Optuženi je na pretresu izjavio da mu je pakete na čuvanje dao čovek pod nadimkom Gandra, video ga je kako je istakao, samo dva ili tri puta, kaže da je znao da je to bila droga, i paketi su stajali iza šupe dok ih vlasnik ne preuzme.

Optuženog je branio čačanski advokat Ivan Čvrkić, i ističe da je ovo prvi put u ovdašnjem sudu da je, posle izmena zakona 2019. godine, izriče kazna samo zbog držanja veće količine opojne droge, ali nema dokaza da je optuženi nameravao da drogu preproda.

- Kod njega nisu pronađeni manji usitnjeni paketići, niti spisak lica dužnika za prodatu drogu, pregledom listinga sadržaja mobilnog telefona ili društvenih mreža nije pokazana komunikacija ovog lica sa potencijalnim uživaocima, nisu pronađene vagice niti više mobilnih telefona - kazao je Čvrkić.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track