UHAPŠENI VLASNICI FIRME IZ ĆURPRIJE ZBOG PRANJA NOVCA I PORESKE PREVARE: Oštetili budžet Srbije za više od 3 miliona dinara!
Foto: Kurir/ J. S, Ilustracija

zajednička akcija

UHAPŠENI VLASNICI FIRME IZ ĆURPRIJE ZBOG PRANJA NOVCA I PORESKE PREVARE: Oštetili budžet Srbije za više od 3 miliona dinara!

Crna Hronika -

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeni su vlasnik i odgovorno lice dva privredna subjekta iz Ćuprije zbog osnovane sumnje da su u saučesništvu sa odgovornim licima dva privredna subjekta, izvršili krivična dela poreske prevare i pranja novca.

Time su budžet Srbije oštetili za više od tri miliona dinara i pribavili su protivpravnu imovinsku korist od preko devet miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Osumnjičeni su od 2019. do 2021. godine po prethodnom dogovoru sa vlasnikom jedne knjigovodstvene agencije u poslovnim knjigama evidentirali lažne račune o primljenim uslugama od više privrednih subjekata sa teritorije Srbije, a u kojima je posebno iskazan PDV od više od tri miliona dinara.

Time su neosnovano ostvarili pravo na odbitak prethodnog poreza i pravo na povraćaj PDV-a.

Novac koji su dobili iz budžeta Srbije poreskom prevarom podizali su sa računa svojih firmi i delili sa vlasnikom knjigovodstvene agencije.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track