OSUMNJIČENI ZA UBISTVO I SILOVANJE NAPAO ŽRTVU U SUDNICI: Odgovaram za ubistvo, a bolje bi bilo da si ti završila pod zemljom!
Foto: Facebook Printscreen

VIŠI SUD U BEOGRADU

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO I SILOVANJE NAPAO ŽRTVU U SUDNICI: Odgovaram za ubistvo, a bolje bi bilo da si ti završila pod zemljom!

Crna Hronika -

Radomir Blagojević (53) priznao da je živu spalio Zoricu Kalinić (66) u julu prošle godine, ali je tvrdio da R. N., koju je, prema optužnici, silovao, "puno laže"

Radomir Blagojević (53), kome se sudi zbog sumnje da je bivšu partnerku Zoricu Kalinić (66) ubio u julu prošle godine tako što ju je zapali benzinom, a mesec dana ranije silovao R. N., juče je u Višem sudu u Beogradu optužio žrtvu silovanja da laže i da bi više voleo da je ona na "Zoričinom mestu".

Skočio s klupe

Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, pošto je juče u Palati pravde R. N. posvedočila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i obratio se žrtvi.

- Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - šokirao je Blagojević sve u sudnici.

Radomir Blagojević, Zorica Kalinić, Surčin, zapalio ženu
foto: Ana Paunković

R. N. prethodno je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti. Ipak, navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

Sin optuženog

Ja sam je pronašao u kući

Stefan Blagojević, sin osumnjičenog za brutalne zločine, juče je pred sudom posvedočio da je on pronašao R. N. u očevoj kući. - Rekla mi je da ju je moj otac cele noći tukao i silovao. Pozvao sam policiju - kazao je svedok.

- Upoznali smo se početkom januara prošle godine, ispričao mi je svoju tužnu životnu priču. Bilo mi ga je žao i nastavila sam da se družim s njim. Počeo je da mi se udvara i da mi šalje poruke, ali nije mi se sviđao kao muškarac. Pozvao me je da mu za novac očistim kuću i ja sam došla. Skuvao mi je kafu, i čim sam popila drugi gutljaj, primetila sam da je čudna - ispričala je R. N. pred sudom.

Kobna kafa

Već posle trećeg ili četvrtog gutljaja kafe, kako je rekla, osećala se loše i počela je da "gubi kontakt sa stvarnošću". - Pretukao me je. Oči su mi bile pune krvi, izgubila sam privremeno vid - ispričala je ona.

Kurir.rs/J. Spasić/foto Privatna arhiva, Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track