Najnovije vesti

PREPAD U ZATVORU USRED NOĆI: Pretreseno 17 ćelija pripadnika kavačkog i škaljarskog klana PRONAĐENI MOBILNI TELEFONI
Foto: Printscreen YouTube

crna gora

PREPAD U ZATVORU USRED NOĆI: Pretreseno 17 ćelija pripadnika kavačkog i škaljarskog klana PRONAĐENI MOBILNI TELEFONI

Crna Hronika

Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih snakcija pretresli su u noći između srede i četvrtka 17 ćelija istražnog zatvora u Podgorici i oduzeli više nedozvoljenih predmeta među kojima su i mobilni telefoni.

Vijestima je iz menadžmenta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija rečeno da je pretresom rukovodio načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković.

- Gotovo istovremeno službenici su ušli u sobe u kojima su dominantno pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i pretresli ih. Oduzeto je više nedozvoljenih predmeta. O detaljima ne možemo govoriti jer je akcija sprovedena kao deo istrage - rekao je sagovornik Vijesti.

Iz UIKS-a su i zvanično potvrdili da su pretresali pritvorena lica, ali nisu odgovorili na pitanja šta je sve pronađeno i kod kojih pritvorenika.

- Drugog juna u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podgorica izvršen je pretres više prostorija u kojima su smeštena pritvorena lica. Kako su u sklopu navedenih aktivnosti pronađene i oduzete određene nedozvoljene stvari, koje su bile u posedu pritvorenih lica, protiv istih će biti sprovedeni disciplinski postupci u cilju utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti - piše u odgovoru.

Trenutno se u Istražnom zatvoru u Podgorici nalazi više pripadnika kavačkog i škaljarskog klana koji su se prema nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija i našli na meti pretresa. Bauković i službenici spuškog zatvora navodno su u sobama kavčana i škaljaraca tražili kriptovane telefone preko kojih uhapšeni komuniciraju sa članovima klana koji su na slobodi.

Sobu u kojoj je nekoliko pripadnika kavačkog klana pretresali su i prošle sedmice, ali tada nisu pronašli telefon sa kojeg se jedan od njih - Vidoje Stanišić - gotovo svake noći uživo uključuje na društvenoj mreži Instagram.

Iz uprave te institucije kazali su da su svesni da nema sterilnog zatvora, ali da će problem korišćenja telefona biti rešen u julu kad će konačno biti postavljeni ometači koje je donirala američka ambasada.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track