Najnovije vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PIROMANA SA PROTESTA: Zapalio policijsko vozilo prošle godine ispred Narodne skupštine
Foto: Aleksandar Jovanović

prvo tužilaštvo

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PIROMANA SA PROTESTA: Zapalio policijsko vozilo prošle godine ispred Narodne skupštine

Crna Hronika
12:48h

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu, optužni predlog protiv okrivljenog V. T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte sigurnosti, jer je u 7. jula 2020. za vreme protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu, prvo polomio staklo na četri vozila MUP, a nakon toga je bacio eksplozivnu napravu na ta vozila, a požar se proširio na još jedno, saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, V. T. je u vreme protesta prišao službenim vozilima MUP koja su bila parkirana na stazi izmedu "Glavne Pošte" i Crkve "Svetog Marka", razbio stakla na vozilima, a potom ih zapalio.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljenog V. T. oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela i da ga osudi po zakonu, te da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od najmanje četiri godine i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara - stoji u saopštenju tužilaštva i dodaju:

- U toku dokaznog postupka tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, uvid u foto-dokumentciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja od strane Nacionalnog centar za kriminalističku forenziku, te izvelo druge dokaze iz kojih proizilazi opravdana sumnja da se u radnjama okrivljenog V. T. stiću svi bitni elementi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja