JOVAN TRUBIO DA UPOZORI DA NEŠTO NIJE U REDU SA VOZILOM: Očevidac otkrio nove detalje saobraćajke u kojoj su poginuli MAJKA I SIN
Foto: Privatna Arhiva

tragedija

JOVAN TRUBIO DA UPOZORI DA NEŠTO NIJE U REDU SA VOZILOM: Očevidac otkrio nove detalje saobraćajke u kojoj su poginuli MAJKA I SIN

Crna Hronika -

Majka i sin Sunčica (45) i Jovan Gadžić (22) iz Gospođinaca poginuli su juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tom mestu oko devet sati.

Jovan, koji je upravljao vozilom marke "fijat punto", iz za sada nepoznatih razloga izgubio je kontrolu nad automobilom, sleteo sa raskrsnice na uglu ulica Kralja Petra i Zmaj Jovine i direktno udario u drvo pored kolovoza.

- Bio je to stravičan prizor. Odjednom smo čuli da neko trubi i videli "punta" kako bukvalno preleće put i zabija se u drvo. Bez kočenja, bez ičega. Samo zvuk trube. Kao da je vozač pokušavao da upozori prolaznike da nešto nije u redu. Svi smo odmah pritrčali da probamo da im pomognemo, ali se auto bio zgužvao pa smo morali da razvalimo vrata kako bismo ih izvadili iz kola - priča jedan od očevidaca porodične tragedije.

Dodaje da je u pomoć odmah dotrčala i doktorka iz obližnje ambulante koja je čula strahovit udarac i pokušala da pruži prvu pomoć povređenima.

Gospođinci, nesreća, poginuli sin i majka
foto: Privatna Arhiva

- Dok smo ih vadili iz kola doktorka ih je pregledala, čas jedno, čas drugo i pokušavala da im pomogne. Govorila nam kako da ih pomeramo i da budemo pažljivi. Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći iz Žablja koja je preuzela povređene, ali smo nažalost čuli da su posle nekoliko sati preminuli u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu gde su prevezeni zbog teških telesnih povreda - priča potrešeno meštanin.

Gospođinci, nesreća, poginuli sin i majka
foto: Privatna Arhiva

Dodaje da se ovakva tragedija u selu ne pamti jer je Jovan bio sin jedinac, a niko se ni ne seća da su u jednom danu poginuli i majka i sin.

- Velika je to tuga. Celo selo je u šoku. Sunčica je bila divna žena i dobra komšinica, a sina je sa suprugom odgojila za primer. Jovan je studirao u Novom Sadu i bio je pravi sportski tip. Igrao je često basket, nikada niko sa njim niti sa njegovom porodicom nije imao nikakav problem. Bio je omiljen u društvu, niti je pio, niti je pušio i nikako ne možemo da odgonetnemo šta se to desilo. Da li je došlo do kvara na automobilu, pa nije mogao da ga obuzda, da li je nešto drugo u pitanju, stvarno ne znam. Znam i da je bio dobar vozač jer je do skoro vozio nekog "golfa". Zaista je bio iskusan, a šta se sada desilo nikome nije jasno jer nije bilo ni tragova kočenja. Samo je sleteo sa puta -kaže očevidac nesreće.

Policija je na mestu nesreće radila uviđaj duže od četiri sata i još nije izdala zvanično saopštenje, a tela nesrećnih sina i majke prebačena su u novosadski Institut za sudsku medicinu na obdukciju. Istraga je i dalje u toku.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track